Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker (Sterk Lokaal Drenthe)

Gepubliceerd op: 29 februari 2020 16:02

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Alfred Schoenmaker van Sterk Lokaal Drenthe stelt zich voor.

 Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker

 

Waarom zit je in de politiek?

Jarenlang (5 jaar), voorafgaand aan mijn politieke carrière, hebben we in mijn woonplaats Diever hard gestreden om voorzieningen als dorpshuis en sporthal te behouden. In die "strijd" heb ik altijd het voortouw genomen en liep vaak tegen politiek "spel" aan ten koste van belangen voor inwoners. Als reactie daarop heb ik me in 2018 verkiesbaar gesteld voor de Gemeenteraadsverkiezingen, omdat ik vind dat de belangen van inwoners bovenaan moeten staan. In 2018 ben ik met voorkeurstemmen voor een lokale partij (DSSW/SW) in de Raad van Westerveld gekomen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Naast het raadslidmaatschap in Westerveld wil ik me inzetten voor de inwoners van heel Drenthe. De insteek was om dit traject te starten als commissielid bij Sterk Lokaal. Learning on the job. Het liep iets anders en zo ben ik in juli 2019 al geïnstalleerd als Statenlid. Het is vooral veel inlezen, leren, luisteren en ervaren. Dat is een roerig en uitdagend proces waar ik op dit moment middenin zit. 

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Dat zijn vooral voorzieningen en leefbaarheid in Drenthe. Drenthe mag trots zijn op alles wat ze heeft te bieden. Dat mag meer uitgedragen worden. Tevens wil ik me hard maken om gemeentes meer mogelijkheden te geven om eigen keuzes te maken.

Waarom een fluitje en een rode en gele kaart?

Het fluitje en de kaarten symboliseren dat ik me op veel vlakken inzet voor het verenigingsleven.  In het weekend ben ik regelmatig scheidsrechter. In die rol moet je beslissingen durven nemen en zorgen dat een voetbalwedstrijd goed verloopt. Als scheidsrechter moet je oprecht zijn, je beslissing snel durven nemen en kunnen onderbouwen. Die eigenschappen zijn voor mij belangrijk, ook op het sportveld en in de politiek.

Over Alfred Schoenmaker

Ik ben een ambitieus, enthousiast en oprecht persoon die groot durft te denken en  uitdagingen aangaat. Daarnaast hou ik van gezelligheid en zet me in voor het algemeen belang. Tevens ben ik ondernemer in hart en nieren. Al meer dan 12 ½ jaar, samen met mijn vrouw Simone, eigenaar van Retrospect Boekproducties, waar we met ons team loyaliteitsacties voor supermarkten in Nederland en België verzorgen. Als familieman prijs ik me gelukkig als vader van 3 pubers in de leeftijd van 13, 15 en 17 jaar, waarvan de oudste inmiddels op het United World College studeert in Noorwegen en de middelste binnenkort een jaar naar Amerika vertrekt. Kortom, de ambitie om de wereld te ontdekken en te verbeteren krijgt een vervolg.