search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_d66___pvv_301750

Statenontmoeting: Drenthe slim onderweg naar morgen!?

Innovaties volgen er elkaar snel op. Investeren in infrastructuur betekent vooruitkijken. Waar gaat het heen met het autonoom vervoer, het collectief vervoer, de energietransitie etcetera? En hoe spelen we daar vanuit de Noordelijke regio zo goed mogelijk op in? Daarover gaat de Statenontmoeting op 7 maart.

Sprekers

Futuroloog en econoom Peter van der Wel prikkelt eerst de verbeeldingskracht door de trends te schetsen van de mobiliteit in de toekomst. Van der Wel heeft gewerkt voor vele grote multinationals, midden en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal. Van 1998 tot 2006 was Peter van der Wel directeur van de stichting EPN (Electronic-highway Platform Nederland) en van verschillende daar aan gelieerde stichtingen. Peter van der Wel is auteur van verschillende boeken over de toekomst en is lid van de World Future Society en vice president van de Dutch Future Society.

Mark Frequin geeft vervolgens een blik in de Haagse keuken en hoe gedacht wordt over onder andere de toekomst van het OV, de groei van de mobiliteit mede in relatie tot duurzaamheid en ander actueel beleid. Frequin is directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was hij directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie en werkte hij op de ministeries EZ, VenW, Justitie en OC&W. Mark Frequin is voorzitter van de Vereniging voor Overheidsmanagement en debatleider bij Reuring!Cafés. Over zijn rol als topambtenaar schreef hij:' Ja minister, nee minister' (2006), 'Met ministers op de tandem: bewegingen van een topambtenaar' (2010) en 'Tegenspraak graag' (2018).

Programma

  • 08.45 uur: Inloop
  • 09.00 uur: Welkom door Jan Luuk Stel (lid van het Drents parlement, Voorzitter Commissie van Onderzoek) en Henk Brink (gedeputeerde, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer)
  • 09.10 uur: Een zinnenprikkelende presentatie van Peter van der Wel over toekomstige trends en ontwikkeling van mobiliteit
  • 10.15 uur: Pauze
  • 10.30 uur: Mark Frequin over nationale opgaven en uitdagingen op het gebied van mobiliteit
  • 11.15 uur: Interactieve dialoog- 'k zol haost zeggen, jao het mag wel zo- onder leiding van Marije van den Berg (gespreksleider, democratie in uitvoering). Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Noord-Nederland. Waar moeten we op inzetten en waar vooral niet?
  • 12.15 uur Afsluiting Jan Luuk Stel

Aanmelden

Aanmelden voor de Statenontmoeting kan door een e-mail te sturen naar: statengriffie@drentsparlement.nl.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen