search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_d66___pvv_301750

Drents parlement praat over krimp

Op 16 september werden de Statenleden van Drenthe geïnformeerd over krimp tijdens een Statenontmoeting over dit onderwerp. Verschillende gastsprekers gingen in op het fenomeen krimp en enthousiasmeerden de Statenleden om de gevolgen van krimp tezamen met organisaties en mensen in de provincie aan te pakken.

Na de inleidende presentaties zijn de Statenleden in vier workshops in gesprek gegaan met personen en organisaties die zich in Drenthe bezig houden met krimp. Statenleden spraken over de thema's wonen, onderwijs, regionale economie en burgerkracht. Samen met de gesprekspartners werd besproken welke problemen en kansen krimp biedt en welke oplossingen hiervoor zijn. Ook werd uitgebreid ingegaan op de rol van de provincie.

Statenontmoeting Krimp 1

Tijdens de afsluiting werd duidelijk dat de provincie een belangrijke rol als aanjager heeft. Krimp is een feit en het is aan de provincie, de gemeenten en allerhande organisaties – variërend van woningcorporaties tot burgerinitiatieven en van scholen tot ondernemers – om de gevolgen van krimp tegen te gaan en Drenthe leefbaar te houden.

Statenontmoeting Krimp 2

 Statenontmoeting Krimp 3

Gerelateerd nieuws

Nieuws 09 september 2016

Statenontmoeting: Drenthe en Krimp

Woensdag 16 september vindt een Statenontmoeting plaats met het thema: Drenthe en Krimp. De ontmoeting start om 8.45 uur en vindt plaats in het provinciehuis. U bent van harte welkom om deel te nemen! Lees verder in: Statenontmoeting: Drenthe en Krimp MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen