search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/pvda_fractie_225572

Kippenpootjes en aardappels

De leerlingen van groep 7/8 van de Maria in Campisschool uit Assen hebben vandaag kunnen ervaren hoe het is om Statenlid te zijn.

Ze speelden het  Provinciespel van ProDemos en vormden samen de volksvertegenwoordiging van Drenthe. Het was  aan hen om democratisch te beslissen wat er in de provincie aangelegd gaat worden: bedrijven of juist veel groen? Megastallen of biologische boederijen? Hoeveel bussen rijden er? Het budget is beperkt, dus er moeten keuzes gemaakt worden!

Provinciespel 3-11 (3)

In verschillende politieke fracties - met geweldige namen zoals De Kippenpootjes, De partij van de Aardappel en De Gele Zonnebloem – werden er partijprogramma's geschreven. De ene partij wilde meer bos, omdat we bomen nodig hebben om te kunnen leven.  Een extra vliegveld was hard nodig volgens een andere fractie, want dan hoeven we niet helemaal naar Schiphol te rijden als we op vakantie gaan. Weer een andere fractie opperde om meer festivals te organiseren voor mensen die niet zoveel geld te besteden hebben.

Provinciespel 3-11-2016

Maar hoe krijg je nou voor elkaar dat bijvoorbeeld het bos er komt en niet dat vliegveld? De uitdaging was om andere fracties te overtuigen van joúw plan. Statenlid Ko Vester was tijdens het Provinciespel aanwezig om te vertellen hoe het er aan toe gaat op een woensdagmiddag als de Statenleden vergaderen. "Het Provinciespel is een mooi en waardevol initiatief", vindt Ko Vester. "Je bent nooit te oud om iets van jongeren te leren".

Provinciespel 3-11 (2)

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

Vester
Dhr J. Vester Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen