search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_d66___pvv_301750

Betrokkenheid en enthousiasme sieren Provinciaal Jeugddebat

Op vrijdag 21 november hebben zo'n 60 Drentse jongeren de Statenzaal omgetoverd voor het jaarlijkse decor van het Provinciaal Jeugddebat. De scholieren gingen in debat met Statenleden Jurr van Dalen (D66), Nico Uppelschoten (PVV) en Peter Zwiers (PvdA) onder het toeziend oog van "mevrouw de voorzitter", Willemien Meeuwissen (VVD). De Statenleden waren verrast door de energie en het enthousiasme van de jongeren. Blijkbaar was het onderwerp: "hoe jongeren te betrekken bij verkiezingen", de scholieren op het lijf geschreven.

NJR: statenzaal
Provinciaal Jeugddebat in de Statenzaal

#DrentheLaatJeHoren

Vanmiddag werd duidelijk dat jongeren wel degelijk hun mening willen geven, als ze maar op een aansprekende manier worden benaderd en betrokken. Sociale media zijn volgens de jongeren bij uitstek een geschikt middel om ideeën van en voor jongeren te bespreken en te verspreiden. Eén van de fracties kwam met het voorstel om een paar keer per jaar een Drentse activiteitendag te organiseren. Tijdens deze dag(en) worden goede ideeën uitgewisseld en kunnen er mini-verkiezingen worden gehouden. Onder de "#" (hashtag) #DrentheLaatJeHoren, zal aandacht worden gevraagd voor het evenement.

Ook werden de Statenleden vanmiddag meerdere keren door de jongeren uitgenodigd om langs te komen op school. Daar willen de leerlingen hen onder andere kennis laten maken met de snel veranderende wereld van de sociale media. Zodat er volgens de jongeren meer kan worden bereikt met de communicatiemiddelen die er zijn. Aan het einde van de dag hebben de Statenleden de jongeren erop gewezen dat verandering vaak klein begint en dat een lange adem hebben noodzakelijk is als je wat wilt bereiken. Het zal dan ook aan de jongeren zijn om de toezeggingen die zij vanmiddag hebben ontvangen om te zetten in acties. Aan hun enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen.

NJR: voorbereiding
Voorbereiding, onder leiding van NJR

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen