search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Workshop 'Kieskeurig'

Ben jij een vrouw? Voel jij je maatschappelijk betrokken bij de Drentse samenleving? Wil jij verschil kunnen maken? Wil je actief zijn in een dynamische politieke omgeving, maar weet je er nog te weinig van? Kom dan naar de gratis toegankelijke workshop 'Kieskeurig', Raden en Staten, hoe werkt het?

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politicus. Twee jaar later kregen zij ook actief kiesrecht (stemrecht). Een keerpunt in de politieke arena. Alle reden voor een feestje, en tegelijkertijd dé aanleiding om aandacht te vragen voor een goede afspiegeling van onze samenleving in de Drentse politiek. Want tot op de dag van vandaag zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de diverse Drentse politieke gremia.

Binnen "Vrouwen Kiezen" organiseren we 3 jaar lang bijeenkomsten voor diverse doelgroepen, op verschillende manieren en rondom allerlei thema's. Dit keer een workshop voor de groep jonge vrouwen, die mogelijk geïnteresseerd is in een politieke functie, maar eerst graag wil weten hoe het allemaal gaat binnen de gemeenteraad en Provinciale Staten. Tijdens de workshop is er een Statenlid en een raadslid aanwezig voor een vraaggesprek.

Programma

"Vrouwen Kiezen" verwelkomt jou graag op dinsdag 23 mei aanstaande in het provinciehuis in Assen:

  • 15.45 uur Inloop met een hapje en drankje
  • 16.00 uur Start workshop
  • 17.30 uur Afsluiting met buffet met soep en broodjes
  • 18.30 uur Einde

De workshop wordt uitgevoerd door Prodemos en verzorgt door Liesbeth Tettero, trainer/coach openbaar bestuur en ambitieuze vrouwen (zie ook: www.tettero.com en www.topvrouwennaardetop.nl).

Hoe kun je erbij zijn?

Geef je op door je voor 15 mei aan te melden via het formulier.  Ken je iemand die ook geïnteresseerd is, stuur dan deze uitnodiging gerust door. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de workshop de definitieve bevestiging van je deelname. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Geke Wubs op telefoonnummer (0592) 36 56 72 of stuur haar een e-mail: g.wubs@drenthe.nl.

Vrouwen kiezen

Gerelateerd nieuws

Nieuws 08 maart 2017

‘100 jaar Vrouwen Kiezen’ in Drenthe

In 2017 is het 100 jaar geleden dat vrouwen zich volgens de Grondwet voor het eerst verkiesbaar mochten stellen als politica. Alle reden voor een feestje, maar ook aanleiding om stil te staan bij een goede afspiegeling van de Drentse samenleving in de politiek. Lees verder in: ‘100 jaar Vrouwen Kiezen’ in Drenthe MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen