search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/d66_header_4_225361

Website officieel in de lucht

Op woensdag 23 september is de nieuwe website van het Drents parlement officieel 'voor geopend verklaard'. Vice-voorzitter Johan Baltes deed dit symbolisch met een druk op de knop, waarmee een animatiefilmpje over het parlement op het grote scherm in de Statenzaal te zien was.

Een ontmoetingsplaats van en voor Drenthe

De website www.drentsparlement.nl past helemaal binnen de volksvertegenwoordigende rol van de Staten. De Statenleden vergaderen niet elke woensdag voor zichzelf, maar voor alle inwoners uit Drenthe. "En dat was het uitgangspunt toen we vorig jaar startte met de nieuwe website: Een website, waarmee we zoveel mogelijk mensen willen bereiken", vertelt Statengriffier Simone Buissink.

lancering site 

Verbeelding

Merkenbureau Dizain heeft de vormgeving van de nieuwe website zó ontwikkeld dat de interactie tussen de Drentse politiek en Drentse inwoners gefaciliteerd en aangemoedigd wordt. Dizain wilde een transparante en open uitstraling creëren, waarbij bezoekers zich direct welkom voelen. Zo wordt op de site veel gebruik gemaakt van foto- en filmmateriaal, bestaat de site uit ronde vormen en staan er korte toegankelijke teksten op in een moderne leesletter.

Eén site

Nog belangrijker dan een mooie site, is een site waar je in een paar klikken vindt wat je zoekt. GemeenteOplossingen is verantwoordelijk voor de techniek achter de site. Voorheen was er naast de website voor de Staten, een site waar alle agenda's, Statenstukken, brieven e.d. op stonden: het Stateninformatiesysteem (SIS). Nu is er nog maar één site waar alles te vinden is: www.drentsparlement.nl. Met behulp van de zoekfunctie, die rechtsboven op elke pagina te zien is, zijn stukken gemakkelijk te vinden.

Opmerkingen? Graag!

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op de website? We horen het graag! Reacties kunt u mailen aan Renske Louwsma.

Invloed

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

Baltes
Dhr. J.J. Baltes Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen