search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

VVD: "Young Business Award 2016"

Op 20 juni heeft de VVD schriftelijke vragen gesteld over de Young Business Award 2016.

"Op dinsdag 14 juni jl. vond in het nieuwe Atlas Theater de finale van de Young Business Award 2016 plaats. Tijdens deze finale streden zes start-ups die geselecteerd waren vanuit de 3 voorrondes in Hoogeveen, Assen en Emmen om de Young Business Award 2016 en de prijzenpot van 12.500 euro.

Via de Ondernemersfabriek Drenthe is de provincie Drenthe als premium partner organisatorisch en financieel betrokken. Wat ons betreft prima passend binnen het TOP-programma Drenthe om jong en nieuw ondernemerschap in Drenthe te stimuleren en start-ups een podium te geven om zich te presenteren en om in contact te komen met potentiële investeerders.

Omdat de deelnemers niet geselecteerd worden op vestigingsplaats, bestaat het risico dat zowel de Young Business Award als de Runners Up prijs bij een Start Up buiten Drenthe belandt. Waardoor er zowel geen prijzengeld naar Drenthe gaat, maar minstens zo belangrijk, er geen Drentse ondernemer in de schijnwerper wordt gezet. En dat is nu precies gebeurd. De winnaars waren afkomstig uit Rotterdam en Enschede.

We gunnen de winnaars van harte hun prijs, maar zien toch wel graag meer Drentse spin-off van dit mooie evenement.

Wij hebben dan ook de volgende vragen:

  1. Deelt u onze mening dat we zouden moeten bekijken hoe de Drentse spin-off verbeterd kan worden?
  2. Welke (subsidie) afspraken zijn er met de organiserende Stichting Young Business Award gemaakt?
  3. Ziet u mogelijkheden om bij een eventuele volgende ondersteuning van de Young Business Award met de organiserende stichting nadere afspraken te maken om het effect voor de Drentse Start Ups en de Drentse exposure te vergroten? Bijvoorbeeld door het instellen van een extra prijs voor een Drentse Start Up?

Wij verzoeken u deze vragen schriftelijk te beantwoorden.

Namens de fractie van de VVD

Gea Weerts"

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen