search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

VVD: "Slechte mobiele telefonische bereikbaarheid in meerdere Drentse dorpen"

Op 1 november heeft de fractie van de VVD vragen gesteld over slechte mobiele telefonische bereikbaarheid in meerdere Drentse dorpen.

"Uit onderzoek van de NOS (http://nos.nl/artikel/2140588-tientallen-dorpen-hebben-nog-altijd-nauwelijks-mobiel-bereik.html) en ook RTV Drenthe blijkt dat in meerdere Drentse dorpen geen of heel slecht mobiel telefonisch bereik is. Dit is al een aantal jaren het geval, en KPN heeft aangegeven dat vanaf 2015 masten zouden worden bijgeplaatst om het probleem op te lossen. Nu is het eind 2016 en nog steeds zijn er dorpen waar je niet mobiel kunt bellen. KPN wijst naar de gemeenten: zij zouden niet opschieten met het afgeven van de vergunningen. De VVD fractie maakt zich hier zorgen over. In de dorpen is een goede mobiele telefonische bereikbaarheid nodig: voor leefbaarheid én veiligheid. Minister Kamp heeft twee jaar geleden de gemeenten opgeroepen om met KPN in gesprek te gaan over de lokaties zonder (of met slechte) mobiele telefonische bereikbaarheid. Als het gesprek vast zou lopen dan zouden ze dit bij hem kunnen melden.

De VVD fractie vraagt zich af: hoe is de situatie in de Drentse dorpen waar op dit moment nog geen mobiele bereikbaarheid is? Waar ligt het aan dat er nog geen oplossing is? Dit brengt ons tot het stellen van de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten:

  • Bent u op de hoogte van de slechte mobiele telefonische bereikbaarheid in meerdere dorpen in de provincie Drenthe?
  • Bent u bereid om bij de Drentse gemeenten die het betreft na te gaan waarom er nog geen oplossing is?
  • Bent u bereid om, indien dit het proces zou versnellen, gezamenlijk met de Drentse gemeenten een overleg te starten met KPN om aan een oplossing te werken?
  • Bent u bereid om, wanneer het overleg met KPN niets oplevert, u gezamenlijk met de betreffende gemeenten te wenden tot minister Kamp?

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens de VVD Statenfractie,

Willemien Meeuwissen

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen