search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Voorproefje Peter in Grote Festival in laatste Statenvergadering

De laatste vergadering voor het zomerreces had een muzikale start. Op woensdag 11 juli brachten Paul Komen en Nata Tsvereli een stuk van Claude Debussy ten gehore. Dit als voorproefje van het Peter de Grote Festival, dat plaatsvindt van 25 juli tot en met 4 augustus op verschillende locaties in Noord-Nederland.  

Muziek in de Staten

Sinds 2014 vinden er onder de noemer 'Muziek in de Staten' twee keer per jaar optredens plaats in de vergaderzaal van het Drents parlement. Het Drents parlement laat met dit initiatief zien dat zij cultureel talent waardevol vindt en waar mogelijk ondersteunt.

Bij de start van de vergadering op 11 juli hebben Paul Komen en Nata Tsvereli het stuk Images pour orchestre, van componist Claude Debussy (1862 – 1918) Gespeeld. Het Peter de Grote Festival besteedt ruimschoots aandacht aan deze componist in verband met zijn honderdste sterfdag dit jaar.

Muziek in de Staten - Peter de Grote Festival

Peter de Grote Festival

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met ongeveer 50 kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Zowel beroemde als minder bekende kamermuziekwerken worden tijdens deze concerten ten gehore gebracht door (inter)nationaal gerenommeerde musici. Hiernaast wordt een Summer Academy georganiseerd voor jonge strijkers en pianisten. Deze jonge talenten treden dagelijks op tijdens de lunchconcerten.

Het festival staat onder artistieke leiding van Paul Komen, concertpianist en hoofdvakdocent piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen