search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Willemien Meeuwissen (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Willemien Meeuwissen van de VVD stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Willemien Meeuwissen (VVD)


Waarom zit je in de politiek?

Als ik iets zie waarvan ik denk: dat kan beter, dan wil ik er graag iets aan doen. In de provinciale politiek kan ik invloed uitoefenen, kan ik proberen iets voor Drenthe te betekenen. Zo heb ik mij sterk gemaakt voor de aanleg van snel internet op het platteland. Daar kijk ik met veel plezier op terug.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Alles was anders de afgelopen maanden, ook in de politiek. Toch proberen we ook nu besluiten te nemen die Drenthe verder helpen. Bijvoorbeeld over steunmaatregelen of extra investeringen. Het is juist in deze tijd heel belangrijk dat mensen hun baan en inkomen behouden of hun stage en opleiding kunnen afmaken.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Het aantrekken en behouden van banen is en blijft heel belangrijk in Drenthe. Want het hebben van werk geeft voldoening en een inkomen, waarmee je zelf keuzes kunt maken hoe je wilt leven. Daar wil ik mij hard voor maken. Daarnaast is een fijne leefomgeving ook van groot belang: hoe houden we Drenthe mooi, goed bereikbaar, en veilig. Ook daar zet ik mij voor in.

Waarom een plantschopje?

Onze tuin is mijn passie. Ik vind het leuk tuinplannen te maken en die dan samen met mijn man te realiseren. Dat heeft al geleid tot kleurige borders, een grote vijver en een moestuin. Ik oriënteer me eerst met boeken en tuinbezoeken. Met het plantschopje plant ik dan zaden, stekjes en bollen, die als klein plantje beginnen en vervolgens uitgroeien tot iets moois. Dit staat symbool voor wat ik ook graag in de politiek doe: erop uit om met mensen te spreken, bedenken hoe het beter of mooier kan, en dan aan de slag!

Over Willemien Meeuwissen

Samen met haar man woont Willemien Meeuwissen (50) in Assen. Ze werkt als manager van stafdiensten in de geestelijke gezondheidszorg. Hun drie dochters studeren en wonen inmiddels op kamers. In het weekend is Willemien veelal te vinden in de tuin, maar ook houdt ze ervan een stad, museum, of het theater te bezoeken.


 

 


Gerelateerd nieuws

Nieuws 27 september 2020

Statenlid in Beeld - Henk Pragt (D66)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Henk Pragt van D66 stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Henk Pragt (D66) MEER

Nieuws 12 september 2020

Statenlid in Beeld - Rudolf Bosch (PvdA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Rudolf Bosch van de PvdA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Rudolf Bosch (PvdA) MEER

Nieuws 20 september 2020

Statenlid in Beeld - Roy Pruisscher (ChristenUnie)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Roy Pruisscher van de ChristenUnie stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Roy Pruisscher (ChristenUnie) MEER

Nieuws 30 september 2020

Rondvraag CU: “Aardbeving bij Winde”

De fractie van de ChristenUnie heeft aangekondigd om tijdens de Statenvergadering van 7 oktober een rondvraag te stellen over de aardbeving bij Winde. Lees verder in: Rondvraag CU: “Aardbeving bij Winde” MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen