search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Sonja Kort (STIP)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Sonja Kort van STIP stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Sonja Kort (PVV)

Waarom zit je in de politiek?

Inmiddels zit ik mijn tweede periode als Statenlid en weet ik dat het werk in de politiek nooit af is. Als partij heb je idealen waar je voor staat maar door veranderingen in de omgeving kan het zijn dat je deze standpunten moet aanpassen. Een goed voorbeeld is hoe we allemaal werden geconfronteerd met Corona en hoe we daar nu als politiek mee om moeten gaan.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Na de verkiezingen zijn er in de Staten nieuwe partijen bij gekomen waardoor de dynamiek anders is geworden en de debatten meer scherpte hebben gekregen. De afgelopen periode is voor mezelf zeer turbulent geweest omdat ik ook tot raadslid ben benoemd en mijn eigen partij heb opgericht.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Ik wil me hard maken voor onze Drentse boeren zodat zij hun activiteiten kunnen blijven voortzetten, het tegengaan van wildgroei aan zonnepanelen op kostbare landbouwgrond en het plaatsen van de windturbines!

Waarom een vliegtuig?

Het vliegtuig staat voor mij voor een bepaalde vrijheid die het biedt. Hoewel de wereld op dit moment op slot lijkt te zitten, ligt de wereld aan onze voeten. Met het vliegtuig kun je bijna overal naar toe vliegen en hopelijk kunnen we dit ook weer snel doen.

Over Sonja Kort

Het werk als volksvertegenwoordiger maakt mij trots, dat ik samen met een heleboel collega's het beste voor onze mooie Provincie wil doen. Daarnaast kun je me normaal gesproken vinden op en bij diverse evenementen in het hele land als beveiliger. Samen met mijn gezin hebben we een druk bestaan met alle bezigheden van de kinderen en mijn werkzaamheden. Dit is vaak een grote puzzel maar met een goede planning komt alles uiteindelijk in orde.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 04 april 2020

Statenlid in Beeld - Thomas Blinde (JA21)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Thomas Blinde van JA21 stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Thomas Blinde (JA21) MEER

Nieuws 29 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ton Serlie van de VVD. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD) MEER

Nieuws 29 februari 2020

Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker (Sterk Lokaal Drenthe)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Alfred Schoenmaker van Sterk Lokaal Drenthe stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker (Sterk Lokaal Drenthe) MEER

Nieuws Nieuws 18 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink-Broekhuis (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Ceciel Mentink-Broekhuis van het CDA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink-Broekhuis (CDA) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen