search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Sonja Kort (PVV)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Sonja Kort van de PVV.

Statenlid in Beeld - Sonja Kort (PVV)

Waarom zit je in de politiek?

Op het moment dat je merkt dat je het met het huidige politieke beleid niet eens bent en je wilt dat het anders wordt, dan kun je twee dingen doen: Je blijft aan de kant staan kijken of je gaat proberen om zelf mee te doen. Ik heb het geluk dat ik nu in mijn tweede periode zit voor mijn partij en dat wij onze kunnen inzetten voor onze normen en waarden. Hopelijk mag ik nog lang onze kiezers vertegenwoordigen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Voor mij is dit mijn tweede termijn. We hebben er in de Staten nieuwe partijen bij gekregen en andere partijen zijn groter en/of kleiner geworden. Hierdoor is de dynamiek anders geworden en lijkt het wel of er meer scherpte in de debatten is gekomen.

Waar ga je je de komende vier jaar hard voor maken?

Ik wil me hard maken voor onze Drentse boeren zodat zij hun activiteiten kunnen blijven voortzetten, het tegengaan van wildgroei aan zonnepanelen op kostbare landbouwgrond en het plaatsen van de windturbines!

Waarom een vliegtuig?

Het vliegtuig staat voor mij voor een bepaalde vrijheid die het biedt. Hoewel de wereld op dit moment op slot lijkt te zitten, ligt de wereld aan onze voeten. Met het vliegtuig kun je bijna overal naar toe vliegen en hopelijk kunnen we dit ook weer snel doen.

Over Sonja Kort

Naast Provinciaal Statenlid mag ik onze kiezers ook vertegenwoordigen in de gemeente Emmen, waar ik onlangs tot raadslid ben benoemd. Daarnaast ben ik trotse eigenaar van mijn eigen reisbureau en ben ik beveiligingsbeambte. Het is soms een beetje puzzelen om alle werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren naast mijn gezin, maar met een goede planning komt alles in orde.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 04 april 2020

Statenlid in Beeld - Thomas Blinde (JA21)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Thomas Blinde van JA21. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Thomas Blinde (JA21) MEER

Nieuws 29 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ton Serlie van de VVD. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD) MEER

Nieuws 29 februari 2020

Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker (Sterk Lokaal Drenthe)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Alfred Schoenmaker van Sterk Lokaal. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Alfred Schoenmaker (Sterk Lokaal Drenthe) MEER

Nieuws Nieuws 18 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink-Broekhuis (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ceciel Mentink-Broekhuis van het CDA. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink-Broekhuis (CDA) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen