Statenlid in Beeld - Ralph du Long

Gepubliceerd op: 12 juni 2020 17:06

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Ralph du Long van de PvdA stelt zich voor.Statenlid in Beeld - Ralph du Long

Waarom zit je in de politiek?

Ik wil graag bijdragen aan een land dat er van uit gaat de maatschappij is gebaseerd is op het samenleven van mensen. Politiek bepaalt uiteindelijk voor een belangrijk deel welke kant het met een samenleving uitgaat. Althans, de politieke verhoudingen doen dat. Ik wil graag mijn steentje aan de linkerkant van de balans leggen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode? 

Bijzonder. Om het bij het Drents Parlement te houden: om het democratisch proces door te laten gaan, in digitale vorm, is veel werk verzet door onze griffie. Die inzet: dat was inspirerend om te zien. Bijzonder ook om de waardering voor de zorg en andere essentiele beroepen te zien. Ik hoop dat iedereen zich dat herinnert de volgende keer dat een manager een bonus wil. En ik hoop dat we niet een derde crises nodig hebben om eindelijk de beknelling van marktwerking los te laten. Met name in de zorg, het openbaar vervoer, energie, banken en onderwijs.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken? 

De sociale agenda. Het was voor de PvdA Drenthe een van de belangrijkste verkiezingspunten. Ik vind het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk mee komt. We hoeven niet te versterken wat al sterk genoeg is en luid en duidelijk z'n stem kan laten horen.

Waarom een batik schilderij? 

Ik ben Indisch, opgegroeid tussen cq met twee culturen. Maar in mijn familie is het een mengeling van Armeense, Joodse, Indonesische, Chinese en Europese invloeden. Jaren geleden kreeg ik contact met mijn Indonesisch familie, die inmiddels tot Moslims waren bekeerd. Waarmee zo'n beetje het hele religieuze spectrum in mijn familie wordt bestreken. Dit batik doek komt uit Yogjakarta, de streek waar mijn vader vandaan kwam. Toen ik er voor het eerst kwam, voelde, rook en klonk alles zeer vertrouwd maar tegelijkertijd maakte ik geen deel uit van die cultuur. Een merkwaardig gevoel en misschien herkenbaar voor sommige migranten groepen in het huidige Nederland.

Over Ralph du Long

Geboren Assenaar, lang in hartje Groningen en hartje Amsterdam gewoond en toen door omstandigheden weer terug naar Assen. Mijn werk als internationaal mensenrechter trainer brengt mee dat ik veel reis, veel landen zie. Maar het is iedere keer weer heerlijk als de trein boven Zwolle de rust van groene Drenthe in rijdt. Dan kom ik thuis.