search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Peter Zwiers (PvdA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Peter Zwiers van de PvdA. 

Statenlid in Beeld - Peter Zwiers 

Waarom zit je in de politiek?

Ik ben vanuit het jeugdwerk begonnen en wilde de stem van de jongeren laten horen. Ondertussen moet ik beseffen dat het jonge er wel af is. Na de geboorte van onze dochter ben ik meer en meer bezig met hoe wij onze aarde misbruiken. We moeten zuinig zijn op wat we hebben en zorgen dat ook onze (klein)kinderen en volgende generaties het goed hebben.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

In de 14 jaar politiek was dit wel de meest bijzondere periode. De coronacrisis heeft alles overhoop gegooid. Het digitale vergaderen vind ik helemaal niets, maar ik besef ook dat ik niet mag klagen. We zitten veilig in eigen huis te vergaderen. De mensen die te maken hebben met ziekte, de mensen in de vitale beroepen en de mensen die met grote (financiële) onzekerheid te maken hebben verdienen de aandacht.

Waar ga je je de komende 4 jaar hard voor maken? 

Duurzame energie is mijn ding. Ik wil dat iedere Drent profiteert van de energietransitie, ook de mensen met een kleine portemonnee. De opbrengsten moeten lokaal terecht komen, het liefst in coöperatief verband. En natuurlijk wil ik graag een vervolg op Drenthe Sport Duurzaam, waar ondertussen vele sportverenigingen in Drenthe van hebben geprofiteerd. Dat geeft mij weer energie.

Waarom hardlopen?

Ik ben een sporter: hardlopen en voetbal. Sporten is belangrijk voor een gezonde leefstijl, een leefbare samenleving. Het is zo belangrijk voor jong en oud om te bewegen in hun eigen dorp of wijk. Ik ben zowel duursporter (hardlopen) als een sprinter (voetbal). Dat is ook in de politiek nodig. Soms kort vol energie bezig met een onderwerp en vaak langdurig, zoals het probleem met de zonnepanelen bij vv Nieuw Buinen. 

Over Peter Zwiers 

Ik ben geboren (1982) en getogen in 2e Exloërmond. Getrouwd met Alexandra en samen een prachtige dochter Zyra (2018). In het dagelijks leven ben ik projectleider Sterk Techniekonderwijs bij Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal. Daar werk ik in nauwe samenwerking met Beroepsonderwijs en het lokale bedrijfsleven aan de versterking van het techniekonderwijs in de regio. 

 

Gerelateerd nieuws

Nieuws 22 mei 2020

Statenlid in Beeld - Siemen Vegter (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Siemen Vegter van het CDA. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Siemen Vegter (CDA) MEER

Nieuws 15 mei 2020

Statenlid in Beeld - Greetje Dikkers (SP)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Greetje Dikkers van de SP stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Greetje Dikkers (SP) MEER

Nieuws 08 mei 2020

Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Henk Nijmeijer van GroenLinks stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer MEER

Nieuws 24 april 2020

Statenlid in Beeld - Johnny Bos (FvD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Johnny Bos van Forum voor Democratie stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Johnny Bos (FvD) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen