Statenlid in Beeld - Karin Zwaan (VVD)

Gepubliceerd op: 13 december 2019 15:12

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Karin Zwaan van de VVD stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Karin Zwaan (VVD)

 

Waarom zit je in de politiek?

Ik voel me betrokken bij de samenleving waarvan ik zelf deel uit maak. Waarom gaan zaken zoals ze gaan? Als je bereid bent daarin ook verantwoordelijkheid te nemen, kun je echt iets bereiken. Je kunt niet bepalen waar je wieg staat, maar eigen inzet bepaalt voor een groot deel wel wie je bent en waar je uitkomt. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen 8 maanden heb ik volop genoten van de mooie dingen die we als Staten mogen doen voor Drenthe en al haar inwoners. Ook zijn er wel pittige onderwerpen aan de orde die volop tijd en aandacht verdienen. En dan in gezamenlijkheid tot een goed besluit komen, maakt het Statenlid zijn echt de moeite waard. 

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken? 

De komende 4 jaar ga ik me onder andere inzetten voor de leefbaarheid in Drenthe. In de breedste zin van het woord en natuurlijk samen met gemeenten. Steden zijn belangrijk, maar ook vitale dorpen op het platteland waar het goed wonen, werken en leven is! Basisvoorzieningen als winkels, sport, scholen, dorpshuizen, bibliotheken en ook zorg dichtbij, leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

Waarom een wereldbol en aardappelen? 

Een wereldbol en aardappelen? Ja! Naast mijn Statenwerk ben ik reisadviseur op een reisburo en heb ik al heel wat van de wereld mogen zien. Een prachtig vak waarin de wereld om de hoek ligt. Thuis hebben we een akkerbouwbedrijf en houden we ons voornamelijk bezig met het telen van aardappelen. Gekookte aardappelen op je bord, krieltjes in een zakje en patat natuurlijk!  Boeren zijn voedselmakers, en daar zijn we trots op! Iedere dag streef ik naar de juiste balans tussen werk, gezin en vrije tijd. Dat is best eens zoeken, maar het geeft mij veel energie en voldoening!

Over Karin Zwaan

Karin Zwaan is 45 jaar, getrouwd met Jan en heeft 3 kinderen; 2 zonen van 19 en 16 jaar en een dochter van 15 jaar. Karin woont in Zwinderen (gemeente Coevorden) en is daar tot voor kort bijna 8 jaar voorzitter geweest van het Dorpshuis. Tot maart 2018 is ze raadslid geweest voor de VVD in Coevorden. Karin houdt van vakantie en reizen, lekker eten en genieten van huis, tuin en haar gezin.