Statenlid in Beeld - Johan Moes (VVD)

Gepubliceerd op: 31 januari 2020 16:01

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Johan Moes van de VVD stelt zich voor.

 Statenlid in Beeld - Johan Moes (VVD)

Waarom zit je in de politiek?

Democratie is een groot goed wat we moeten koesteren. Heel veel mensen op de wereld hebben niet de luxe die wij hebben. Zelf ben ik vijftien jaar geleden begonnen in de gemeentepolitiek, omdat ik het belangrijk vind dat ook ondernemers vertegenwoordigd zijn in de politiek. Nog steeds haal ik er veel voldoening uit om met behulp van gezond boeren verstand zaken voor de inwoners goed te regelen. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Een heel intense en drukke periode door de stikstofcrisis, met soms ook moeilijke momenten omdat ik zelf een groot deel van mijn leven in de landbouw actief ben geweest. Er wordt van alles geroepen en beweerd over de landbouw wat vaak niet terecht is. Mijn taak is die onwaarheden met argumenten te weerleggen en te zorgen dat er "oplossingen in de stikstofcrisis" komen waar we allemaal verder mee kunnen in Drenthe.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

We wonen in Drenthe, het mooiste landschap van Nederland. De landbouw en de natuur vormen samen dat landschap, maar de boeren en beheerders moeten en kunnen veel beter samenwerken dan tot nu gebeurt. Met het gebruik maken van elkaars kwaliteiten kunnen we Drenthe mooi, afwisselend en leefbaar houden in de toekomst voor onze inwoners en recreanten.

Waarom een verrekijker?

Ik ben een buitenmens en een natuurliefhebber, ik ben groot liefhebber van een weidse blik. Ook in de politiek is een weidse blik belangrijk, maar soms is een verrekijker nodig om het beeld dichterbij te halen en scherp te stellen.

Over Johan Moes

Ben een geboren en getogen Drent en mijn hele leven al woonachtig in het mooie Wapse, getrouwd met Leida en we hebben drie dochters. Altijd zelfstandig ondernemer geweest, eerst als melkveehouder met daarnaast een boerencamping. Drie jaar geleden hebben we besloten te stoppen als melkveehouder en de camping te gaan vergroten. Momenteel hebben we een camping met zeventig plaatsen, waar we samen met veel plezier onze gasten een comfortabel verblijf aanbieden aan de rand van het Nationaal Park Het Drents Friese Wold.