search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Frank Duut (JA21)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Frank Duut van JA21 stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Frank Duut

 

Waarom zit je in de politiek?

Linksom of rechtsom, in de politiek wordt de inhoud, vorm en route van onze samenleving bepaald. Om daar een bijdrage aan te leveren is niet alleen belangrijk voor mij, maar is ook een boeiende en inhoudsvolle besteding van mijn bestaan.

Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

Het was een periode waarin we op zoek zijn geweest naar een nieuwe politieke omgeving. Die hebben we gelukkig gevonden in de eveneens nieuwe partij JA21. De politieke basis van JA21 komt loepzuiver overeen met onze liberaal-conservatieve opvattingen. En zo'n jonge partij met vooral jonge mensen die graag willen leren van anderen, is niet alleen een verademing maar ook zeer inspirerend.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Voor het realiseren van de doelstellingen van JA21. Dat is niet eenvoudig in de huidige politieke verhoudingen, maar de uitdaging is boeiend en zal ons naar mijn overtuiging nog ver kunnen brengen. Kenmerk van onze politieke lijn is om met realisme en nuchterheid de samenleving beter te maken voor alle Drenten. Wij kiezen dan voor minder theoretische utopieën en meer realisme.

Waarom een formule 1 racewagen?

De beste Formule 1 coureur van de wereld zal nooit winnen als er geen kwalitatief hoogwaardig team achter staat dat weet hoe samen te werken, integer en betrouwbaar is en het beste uit elkaar weet te halen. Precies hetzelfde geldt voor de politiek en politieke partijen. Samengevat draait het dus altijd om maar één ding: kwaliteit!

Over Frank Duut

Frank Duut is in 1951 in Appingedam geboren en woont met zijn vrouw Truus van der Kaap inmiddels 50 jaar in Assen. Ze hebben twee uitwonende kinderen. Frank heeft altijd gewerkt in de wereld van PR en communicatie en doet dat nog steeds. Zijn hobby's zijn lezen, geschiedenis en Formule 1.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen