Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink-Broekhuis (CDA)

Gepubliceerd op: 18 maart 2020 12:03

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Ceciel Mentink-Broekhuis van het CDA stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Ceciel Mentink

Waarom zit je in de politiek?

Politiek is boeiend. Tijdens maatschappijleer werd politiek belicht en had toen mijn interesse. Betekenis geven aan de samenleving en democratische besluiten nemen, is een groot goed. Dat is wat ik wil. Daarom wil ik me de aankomende tijd inzetten voor de samenleving. Niet weglopen voor uitdagingen, maar oppakken en kijken naar het beste voor onze mooie provincie Drenthe. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen maanden waren innoverend en men leert er veel van. Veel informatie op doen om daarna tot een besluit te komen. We hebben een goed team. Onze fractie heeft zowel oude als jonge Statenleden, waardoor je een gedreven fractie krijgt met goede inzichten in dossiers en dat werkt erg prettig. De afgelopen maanden heb ik veel mensen mogen ontmoeten en ik hoop dat ik de komende tijd meer mensen mag ontmoeten om de politiek dichter bij te brengen.  

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

De komende 4 jaar ga ik me inzetten voor de zorg/sociale agenda, sport, cultuur en vitaal platteland. In het kort ben ik van alle markten thuis omdat ik me met alle items verbonden voel. Al deze onderwerpen hebben/ kunnen ook een verbinding hebben met elkaar. Als men niet goed zorgt voor een vitaal platteland waarin sport/cultuur /sociaal is, dan is er geen verbinding met de mensen. Er zijn voor die ander, noaberschap. Daar ga ik voor!

Waarom een injectiespuit en een boerenzakdoek?

Heel eenvoudig. Ik werk in de zorg heb dagelijks te maken met de praktijk, met onderbezetting, wisselende diensten, met ziektes, maar ook veel liefdevolle aandacht en respect voor de ander, waardering en weten dat het niet altijd makkelijk is. En waarom een boerenzakdoek? Ik ben een boerendochter en getrouwd met een melkveehouder, dus het zit in mijn bloed, opgegroeid in het boerenvak en met veel passie doorgeven aan de volgende generatie. Trots op het vak. Verpleging, Boerin, Statenlid, Bestuurder, dat geeft voldoening, passie, energie.

Over Ceciel Mentink-Broekhuis

Ceciel Mentink-Broekhuis, 51jaar, getrouwd met Hans en heeft 4 kinderen 2 zonen van 25 en 23 en 2 dochters van 24 en 22 jaar. Sinds 2004 wonen we in het leuke dorp Gieterveen in de Veenkoloniën en hebben we daar een melkveebedrijf. Werkt 24 uur per week in verpleegtehuis te Borger, was 4 jaar fractievoorzitter CDA Aa en Hunze, 12 jaar voorzitter van dorpshuis te Gieterveen, voorzitter LTO Noord vrouw en bedrijf Drenthe, Sec. van de afdeling CDA Aa en Hunze en vindt het leuk om met u kennis te maken.