search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Bert Vorenkamp (PVV)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Bert Vorenkamp van de PVV stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Bert Vorenkamp
 

Waarom zit je in de politiek?

Tijdens mijn ondernemerschap ben ik al geconfronteerd met allerlei merkwaardigheden waar de politiek de ondernemers mee opscheept. Je moet keihard werken om vooruit te komen en de maandelijkse lasten op hoesten maar je ervaart in toenemende mate dat de overheid het geld met bakken het raam uit smijt voor allerlei gekkigheid waar de gewone burger niet op zit te wachten. Daar wil ik graag een eind aan maken!

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode? 

We zijn met het CoVid-virus enorm bang gemaakt en aanvankelijk geloof je in de genomen maatregelen. Nu is de politiek doorgeslagen zoals steeds vaker gebeurt en deze Lock-Down-trein lijkt ook maar niet tot stilstand te komen, waar dit eindigt is een groot vraagteken. Als fractie hebben we wél redelijk door kunnen functioneren maar er kan en moet nu wel snel een einde komen aan de paniekmaatregelen.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken? 

Het hoogste belang is de werkgelegenheid in Drenthe, die staat door CoVid (maar ook door o.a. klimaat-stikstof-natuur-maatregelen) nu helemaal zwaar onder druk! Op de tweede plaats de woningnood voor startende gewone Drentse gezinnen en we dienen steeds in de gaten te houden dat uitgeven van geld voor de Provincie niet hét doel moet zijn, maar zuinigheid en zoveel mogelijk geld terug naar onze inwoners!

Waarom deze foto?

Ik ben een groot natuurliefhebber en fiets graag op mijn ATB/Mountainbike door de Drentse natuur, off-road over stille paadjes door bos en hei, het helpt mij ook om mijn (vele) gedachten op te klaren. Mijn eerste hobby is lezen, vooral non-fictie over tal van onderwerpen zoals historie, filosofie, politiek, reisverhalen etc. heel breed. Bij fictie houd ik het meestal bij historische romans.

Over Bert Vorenkamp

In 1954 te Assen geboren en getogen en voel me een echte Drent, mijn familie komt uit de stad Groningen. Op de RUG heb ik Wis- en Natuurkunde gestudeerd, net niet afgemaakt omdat ik een baan in de automatisering kon krijgen in Groningen. Na enkele jaren heb ik samen met collega´s een eigen automatiseringsbedrijf te Hoogeveen gestart dat zich stormachtig ontwikkeld heeft. Door een management-buy-out heb ik daarna meer tijd gekregen om b.v. te reizen en in 2010 heb ik me gemeld bij de PVV om politiek actief te worden omdat Nederland steeds verder afglijdt en zich op lijkt te gaan heffen.

 

 


 


Gerelateerd nieuws

Nieuws 06 december 2020

Statenlid in Beeld - Nico Uppelschoten (PVV)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Nico Uppelschoten van de PVV stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Nico Uppelschoten (PVV) MEER

Nieuws 22 november 2020

Statenlid in Beeld - Wim Moinat (SP)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Wim Moinat van de SP stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Wim Moinat (SP) MEER

Nieuws 01 november 2020

Statenlid in Beeld - Bart van Dekken (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Bart van Dekken van het CDA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Bart van Dekken (CDA) MEER

Nieuws 13 december 2020

Statenlid in Beeld - JW Drukker (JA21)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? StatenlidnJW Drukker van JA21 stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - JW Drukker (JA21) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen