search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Steun aan Drentse schaapskuddes

Alle Statenfracties zijn van mening dat de kuddes van groot belang zijn voor Drenthe. Daarom heeft het Drents parlement tijdens de laatste vergadering van 2015 ingestemd met een jaarlijkse subsidie van 335.000 euro aan 10 Drentse schaapskuddes.

In de vorige commissievergadering drong Stichting Drentse schaapskuddes er bij het parlement op aan om het subsidiebedrag eenmalig te verhogen met 75.000 euro. Hiermee kunnen de gaten in de begroting gedicht worden, aldus voorzitter Albert Kerssies.

De oppositiepartijen SP, PVV, D66, GroenLinks, Sterk Lokaal en 50PLUS,  dienden een amendement in om maximaal 75.000 euro te reserveren. Uiteindelijk is het amendement ingetrokken. De partijen waren tevreden met de toezegging van gedeputeerde Henk Jumelet dat hij schaapskuddes in financiële nood niet zal laten vallen. 

Bij de Voorjaarsnota (juni 2016) komt het onderwerp nogmaals terug in het parlement. Dan zal gekeken worden of het subsidiebedrag van 335.000 alsnog aangepast moet worden. 

Schapen

Gerelateerd nieuws

Nieuws 02 december 2016

Nieuwe voorziening schaapskuddes

Albert Kerssies maakte op 2 december gebruik van zijn spreekrecht. Hij deed een dringend beroep op het Drents parlement om de subsidie aan de Drentse schaapskuddes te verhogen. Lees verder in: Nieuwe voorziening schaapskuddes MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen