search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenwerkgroep Breedband bezoekt glasvezel initiatieven in de provincie

Woensdag 31 januari 2018 heeft de Statenwerkgroep Breedband, bestaande uit leden van de tien Statenfracties en de portefeuillehouder Breedband, de heer Jumelet, de Coöperatie Glasvezel Noord (CGN) en de Coöperatie Sterk Midden-Drenthe (CSMD) bezocht.

In Bunne werd bij de Melkfabriek die klant is van de Coöperatie CGN, gesproken over de noodzaak voor het hebben van snel internet voor een bedrijf. Ook werd een POP (Point of Present) bezichtigd. Een grote kast waar alle aansluitingen, in een palet van gekleurde draden, bij elkaar komen om zo te zorgen dat de aangesloten woningen voorzien worden van snel internet.

Onderweg naar de Coöperatie in Midden-Drenthe in Beilen, was de werkgroep getuige van de letterlijke huisaansluiting in de kelderkast van een inwoner van Wezuperbrug.

Breedband 4

Tot slot is in Beilen gezien hoe een boring van de kabels langs een weg in zijn werk gaat, hoe bomen daarbij 'in de weg kunnen staan' en wat voor inspanning en materiaal hiervoor nodig is. De aannemer BAM zorgde hierbij voor deskundige uitleg. De deelnemers konden alleen meer hun respect en waardering uitbrengen voor het vele werk wat moeten worden verricht voor met de bekende 'een druk op de knop' het wereldwijdeweb met een snelheid tot 1000 Mbps bij de gebruikers komt!

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen