Statenontmoeting: Onderwijs & arbeidsmarkt

Gepubliceerd op: 17 maart 2019 09:03

Op 16 maart organiseerde het Alfa College in Hoogeveen een Statenontmoeting over het onderwerp:  Onderwijs & Arbeidsmarkt.

De leden van het Drents parlement werden ontvangen in het restaurant van het college, waar de leerlingen van de koksopleiding normaal gesproken diners voorbereiden en serveren. De directeur van het Alfa College, de heer van der Wijk, heette de leden welkom, waarna mevrouw de Graaff, lid van het College van Bestuur, vertelde over de strategische uitgangspunten en diverse initiatieven van het Alfa College.

Het eerste deel van de ochtend werd afgesloten door een korte pitch van, en een rondleiding door de opleidingsmanagers van Techniek, Zorg en de Business school. Zo zagen de parlementsleden een professionele keuken, een kapsalon, een tandartsenpraktijk, ziekenhuiszaal en een modeontwerpstudio, waar de leerlingen volop met de lessen bezig waren. Opleidingen zoeken raakvlakken en samenwerking met bedrijven, zodat zoveel mogelijk 'real life' ervaring opgedaan kan worden. Hierbij wordt ook over de Duits Nederlandse grens gekeken.

Statenontmoeting - rondleiding Alfa college

Na een heerlijke - door de studenten bereide- lunch werd door verschillende samenwerkingspartners van het Alfa College verteld over hun initiatieven:

  • De wethouder van Hoogeveen, de heer Hiemstra, vertelde over 'Vierkant voor werk', waarbij verschillende partners hun krachten bundelen om werk in de regio te houden en te creëren. De focus ligt hierbij op de industriële sector.
  • De heer Weishaupt ging in op 'Eduwiek', een uniek concept voor passend onderwijs, waarbij samen wordt gewerkt door verschillende onderwijsinstellingen, ambiq en gemeente Hoogeveen.
  • De heer Koster, directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos, vertelde vervolgens over de relatie tussen het voortgezet onderwijs en het Alfa College.
  • Tot slot vertelde de heer Brinks, ondernemer en accountmanager bij het Alfa College, over de koppeling met het bedrijfsleven en de opleidingen van het Alfa College. Daarnaast ging hij in op zijn ervaring als ondernemer met het Alfa College.