Statenlid in Beeld - Thea Potharst (Partij voor de Dieren)

Gepubliceerd op: 29 november 2019 12:11

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Thea Potharst van de Partij voor de Dieren.

 Statenlid in Beeld - Thea Potharst (Partij voor de Dieren)

Waarom zit je in de politiek?

Vanuit het besef dat iedereen een taak heeft om de Aarde en al haar inwoners te beschermen ben ik een aantal jaren geleden begonnen bij de werkgroep van de Partij voor de Dieren in Drenthe en werd ik verkozen in het algemeen bestuur van waterschap Hunze en Aa's. Daar merkte ik dat ik het leuk vond om mijn talenten in te zetten binnen de politieke arena, en toen de provinciale verkiezingen naderden heb ik daarom ook gesolliciteerd voor een plek op de verkiezingslijst. Ik zie de politiek als een manier om beleid te kunnen maken waardoor Drenthe mooi en gezond wordt/blijft voor iedereen, nu en in de toekomst.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 8 maanden?

In het begin was alles onwennig: de manier van vergaderen, de stukken en mails die je ontvangt, het opbouwen van de fractie en het contact maken met de achterban. Inmiddels ben ik gewend geraakt en kan ik genieten van de inhoud en de samenwerking binnen de fractie en met anderen. De hoeveelheid tijd die ik moet besteden aan het Statenwerk is eigenlijk oneindig, het is echt de kunst om mijn tijd goed te bewaken om naast werk en studie nog voldoende tijd over te houden voor mijn privéleven. 

Waar ga je je de komende vier jaar hard voor maken? 

Ik voorzie dat bij ongewijzigd beleid er in Drenthe steeds minder ruimte is voor natuur en een gezonde leefomgeving, en steeds meer voor economische activiteiten. Daarom zet ik me binnen de Staten met name in voor natuur, milieu en de dieren. Ik geef datgene wat geen stem heeft een stem en maak mij hard voor een schone bodem, lucht en water, in het wild leven dieren en planten en mensen die om welke reden dan ook niet gehoord worden.

Waarom een dwarsfluit?

Muziek geeft mij ontspanning, plezier en de mogelijkheid om samen met vrienden mooie herinneringen te maken. Ik heb vaak muziek in mijn hoofd en naast zingen heb ik sinds een half jaar mijn oude hobby van dwarsfluitspelen weer opgepakt. Naast het notenwerk en de klankkleuren richt ik me op het spelen en zingen van aardse, spirituele muziek. Daardoor voel ik me meer verbonden met de Liefde die de verbinding vormt tussen alles wat leeft. 

Over Thea Potharst

Thea woont samen met Frank midden in Drenthe in het mooie Balinge, pal naast een natuurgebied. 51 jaar geleden werd zij geboren in Assen, en haar directe familie woont nog steeds in Drenthe. Haar dochter woont net over de grens in Groningen, waar zij samenwoont met haar vriend en studeert. Naast haar politieke werk voor de Staten werkt zij al bijna 20 jaar met veel plezier bij de politie in Noord-Nederland, haar huidige functie is Specialist Arbeidsomstandigheden.