Statenlid in Beeld - Robert Mäkel - van Luttikhuizen (SP)

Gepubliceerd op: 06 december 2019 15:12

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Robert Mäkel-van Luttikhuizen van de SP stelt zich voor.

Statenlid in beeld - Robert Mäkel - van Luttikhuizen (SP)

 

Waarom zit je in de politiek?

Om iets voor de inwoners van ons mooie Drenthe te kunnen betekenen. Als Statenlid wil ik opkomen voor gewone mensen. Dat zie ik als taak van de politiek, laten we dat nooit vergeten.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Dat er verschrikkelijk veel op me afkomt. Erg veel leeswerk voorzien van vele afkortingen. Dat is wel even wennen.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken? 

Ik wil mij inzetten voor een rechtvaardige samenleving. Want een samenleving waarin miljarden weggegeven worden aan grote bedrijven, terwijl onze zorgverleners, agenten, buschauffeurs en leraren moeten vechten voor een beetje waardering, is niet rechtvaardig.

Waarom barokmuziek?

Door mijn ouders ben ik al vroeg in aanraking gekomen met klassieke muziek. Op latere leeftijd ga je dat toch waarderen. Het is herkenbaar. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij zonder dat ik barokmuziek beluister. Mijn absolute topcomponist is J.S. Bach. Wat mij betreft geen dag zonder Bach.

Over Robert Mäkel-van Luttikhuizen

Robert Mäkel – van Luttikhuizen is 63 jaar oud en woont al bijna 25 jaar in de provincie Drenthe. Eerst in Nieuw Buinen, later in Valthe en sinds kort in Assen. Hij is getrouwd met Reinie. Ze hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen die ons erg gelukkig maken. In mijn arbeidzame leven, laatstelijk als leraar, ben ik altijd actief geweest als lid en voorzitter van de ondernemingsraad en de medezeggenschapsraad voor scholen, namens de AbvaKabo, AOb en FNV. Met een aantal collega's was en ben ik echter van mening dat de reguliere bonden onvoldoende opkomen voor de belangen van de leraar waardoor de leerlingen uiteindelijk de dupe zijn. Daarom zijn wij een eigen vakbond begonnen, Leraren in Actie, kortweg LIA. Als vrijwillig bestuurder zet ik mij samen met 4 andere bestuursleden in voor beter onderwijs door onder andere te eisen dat de klassen kleiner worden en er meer aandacht en tijd voor de leerlingen is.