Statenlid in Beeld - Rob Camies (JA21)

Gepubliceerd op: 10 januari 2020 16:01

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Rob Camies van JA21 stelt zich voor.

 Statenlid in Beeld - Rob Camies (FvD)

Waarom zit je in de politiek?

Als groot voorstander van directe democratie en referenda heb ik me in 2016 hard gemaakt voor het Oekrainereferendum. Toen bleek dat de uitslag daarvan werd genegeerd en vervolgens het recht op een referendum voor burger in zijn geheel werd afgeschaft, heb ik besloten van binnenuit mee te werken aan het bewerkstelligen van politieke veranderingen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

Met grote trots kijk naar hoe onze jonge fractie, zich de politiek eigen heeft gemaakt. De afgelopen periode had dan ook een hoge leercurve en het was af en toe ook even wennen aan hoe het politieke spel in de provincie gespeeld wordt. Inmiddels kennen we het klappen van de zweep al aardig en voel ik me in het provinciehuis steeds meer als een vis in het water.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Als groot liefhebber van de natuur en het Drentse landschap wil ik me vol inzetten voor zowel natuurbehoud alsook het behoud van het Drentse landschap, die er naar mijn mening door windmolens en zonneparken niet bepaald fraaier op aan het worden is. Zo zoeken we bijvoorbeeld naar andere oplossingen en nieuwe vormen van energie die niet direct ten koste gaan van het woongenot van de Drent. Daarnaast is bestuurlijke vernieuwing, gekozen bestuurders en directe democratie doorvlochten in elk thema wat voorbij komt in de Statenzaal.

Waarom een camera?

Naast de politiek en mijn werk in de IT ben ik gepassioneerd liefhebber van film. Niet enkel om naar te kijken, maar ook om het maken. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. En film is een schitterend medium om deze verhalen te vertellen en om sociale en maatschappelijke thema's te onderzoeken middels de creativiteit die je als groep samen laat smelten tot een eindproduct. Zo zet ik me onder andere in voor jonge filmmakers in onze provincie en het realiseren van Drentse filmprojecten. De camera op de foto is een Krasnogorsk-3. Een uitzonderlijk degelijk en robuuste 16mm camera uit Rusland.

Over Rob Camies

Ik ben een geboren en getogen Drenth en vader van 4 schitterende kinderen. Werkzaam als software developer en multimediaproducent en een enorme liefhebber van de natuur, met een grote voorliefde en fascinatie voor eeuwenoude eiken. Verder is mij de Saksische(en specifiek Drentse) taal en cultuur ontzettend dierbaar en ik bezit dan ook een behoorlijke bibliotheek aan boeken over Drenthe en in een veelheid aan Saksische talen.