Statenlid in Beeld - Janny Roggen (PvdA)

Gepubliceerd op: 08 november 2019 16:11

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Janny Roggen van de PvdA stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Janny Roggen (pvdA)

 

Waarom zit je in de politiek?

Soms vraag ik dat mijzelf ook wel eens af. Maar altijd weer kom ik tot hetzelfde antwoord: Ik vind dat ik mijn steentje moet bijdragen aan onze samenleving door een verbinding te zijn met de mensen die er wonen en met de vrouwen in het bijzonder.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Op een vooral hectische tijd. Een tijd met veel nieuwe ervaringen, heel veel informatie, een volle agenda, rennen en vliegen, kris kras de provincie door, veel nieuwe mensen leren kennen, in de huiskamer stapels met stukken, volle wasmanden, te weinig tijd voor dochter en vrienden.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Dat zoveel mogelijk mensen in Drenthe er zeker van zijn dat zij er toe doen voor 'de politiek'.

Waarom een schilderij?

Kunst en cultuur is voor mij ontspanning en even uit de hectiek van alle dag verdwijnen. Ik ben trots op het Drents Museum, de Drentse taol en onze Drentse kunstenaars. Het mystieke schilderijtje van de Emmer kunstenaar Ingo Leth heeft een mooi plekje bij mij thuis.

Over Janny Roggen

Janny is 67 jaar, getrouwd geweest en trotse moeder van Marije, die in de kinderopvang werkt. Trots ook op het Nederlands vrouwen voetbal elftal waar zij in de jaren '70 begeleidster van was. Genieten doet zij van uitgebreid koken voor vrienden en het samen drinken van een lekker glas wijn. Genieten ook van de kunstgeschiedenis cursus van de Volksuniversiteit Zuidlaren. Poetsen en boenen is niet haar hobby, wel het bezoeken van musea en het theater, maar ook het verzamelen van kunst en kookboeken. Naast de PvdA speelt ook Vrouwen van Nu een rol in haar leven. Zo is zij o.a. voorzitter van het provinciaal bestuur van Vrouwen van Nu Drenthe met 69 afdelingen en 5500 leden.