search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Henk Nijmeijer van GroenLinks stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer

Waarom zit je in de politiek?

Je actief maken binnen een politieke partij die aansluit bij je eigen ideeën hoe een samenleving eruit ziet of eruit zou moeten zien, biedt mogelijkheden om het ook voor elkaar te krijgen. En juist in onze diverse multiculturele samenleving is het van groot belang dat de stemmen van de inwoners op een democratische wijze worden gehoord. Geen enkele politieke partij heeft de wijsheid in pacht, maar juist door het zoeken naar een compromis, een overeenkomst of tot de gulden snede te komen tot gedragen keuzes.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Het fractievoorzitterschap van GroenLinks en het deelnemen aan de coalitie heeft voor mij een hele nieuwe dimensie gebracht in het politieke werk. Een nieuwe fractie, van twee naar vier Statenleden en met twee commissieleden en met vijf nieuwe mensen, is een uitdagende klus geweest. We hebben een geweldige fractie, gedreven en hardwerkend. Nu we een jaar bezig zijn, is het voor mij nu de taak om de afspraken van het coalitieakkoord te bewaken en de belangen van onze partij daarbij te blijven dienen. Belangrijkste is echter om te zorgen dat de fractieleden goed gefaciliteerd, in gezondheid, hun werk kunnen blijven doen.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

De komende vier jaar richt ik mij op de realisatie van ons coalitieakkoord, dat is het belangrijkste. Er zijn uiteraard veel meer zaken die wij als GroenLinks-fractie belangrijk vinden. We gaan er ons hard voor maken daar ook een aantal zaken van te realiseren. Het post-corona-tijdperk dwingt ons echter ook om andere keuzes te maken. Het zal vele politieke partijen tot nadenken en heroverwegingen dwingen van een aantal zaken. Het wordt een interessante politieke tijd.

Waarom de regenboogvlag?

De regenboogvlag staat voor mij symbool voor mijn strijd tegen ongelijkheid. In ons land blijkt tolerantie niet vanzelfsprekendheid te zijn. Er valt dus nog veel te winnen op het gebied van sociale acceptatie. Als Statenlid van Drenthe strijd ik al jaren voor maatschappelijke aanvaarding en heb mede het initiatief genomen om Drenthe als de eerste 'Regenboogprovincie' van Nederland te maken. Ik wil mij dan ook blijvend inzetten voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van de LHBTI gemeenschap in Drenthe.

Over Henk Nijmeijer

Tweeënzestig jaar geleden in Assen geboren en na enkele rondzwervingen in Drenthe en zelfs daarbuiten, weer teruggekeerd in het mooie Assen. Ik woon samen met mijn partner in een rustige buitenwijk van Assen. Ben werkzaam als bestuurssecretaris bij Noorderzorg, een organisatie die ouderenzorg aanbiedt in noord-Groningen.

Ik wil mij blijvend inzetten voor een samenleving waar kwetsbare mensen recht wordt gedaan en waar verbondenheid opbloeit. Waar mensen niet worden buitengesloten op grond van ras, geloof, geaardheid en afkomst. Ik strijd voor een respectvolle en gelijkwaardige wijze van omgang met elkaar. 

Gerelateerd nieuws

Nieuws 17 april 2020

Statenlid in Beeld - Sonja Kort (PVV)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Sonja Kort van de PVV stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Sonja Kort (PVV) MEER

Nieuws 29 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ton Serlie van de VVD. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ton Serlie (VVD) MEER

Nieuws 24 april 2020

Statenlid in Beeld - Johnny Bos (FvD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Johnny Bos van Forum voor Democratie stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Johnny Bos (FvD) MEER

Nieuws Nieuws 06 maart 2020

Statenlid in Beeld - Ria Haan (GroenLinks)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ria Haan van GroenLinks. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ria Haan (GroenLinks) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen