search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Harm Henk Veldsema (ChristenUnie)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Harm Henk Veldsema van de ChristenUnie stelt zich voor.


Portret van Harm Henk Veldsema met zijn 2CV

Waarom zit je in de politiek?

Ik vind het belangrijk om mee te denken en mee te doen in de samenleving. In Provinciale Staten kom ik in aanraking met actuele uitdagingen die spelen. En heel breed; van energietransitie tot samenwerking in Europa. Als statenlid kan ik hier in meedenken en proberen er aan bij te dragen dat de wereld nog een beetje mooier wordt.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen maanden waren lastig. Eén concreet doel van de Europa-werkgroep, namelijk om samen met de collega's uit Niedersachsen naar Brussel te gaan, was georganiseerd en werd op het laatste moment afgezegd. En ik mis de fysieke bijeenkomsten en de gesprekken "bij de koffie-machine". Daar kan electronisch vergaderen niet tegen op. Overigens wel de complimenten aan de provincie voor het organiseren van al die bijeenkomsten!

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Als voorzitter van de werkgroep Dreun (Drents Europees Netwerk) wil ik me hard maken voor een nog betere samenwerking met Duitsland / Niedersachsen. Samenwerken op het gebied van werkgelegenheid, zorg en onderwijs, maar ook (trein)transport en de waterstof-economie is mogelijk en biedt ons beide kansen.

Waarom een 2CV?

Dat was een cadeau van mijn lieve vrouw Bea voor m'n 50e verjaardag. Het herinnert me er steeds aan dat de thuisbasis het voornaamste is. Als het enigszins gaat, neem ik die mee op werkbezoeken in de provincie. En.........het rijdt heerlijk relaxed.

Over Harm Henk Veldsema

Harm Henk Veldsema (53) is geboren in Groningen en woont sinds 2000, samen met Bea en hun 3 kinderen, in de Peperhof in Weerdinge. Twee dochters zijn de deur inmiddels uit en zoon Jan woont nog thuis. Er is vaak aanloop, want een deel van het huis van de Veldsema's is ingericht als vakantieverblijf voor gehandicapten. Na een studie Scheikunde in Groningen ging hij in Emmen werken als docent bij het Drenthe College en daarna als technoloog bij Teijin Aramid  producent van het supersterke vezels Twaron en Endumax, waar hij projecten voor kwaliteitsverbetering en energiebesparing uitvoert.


 

 


Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen