Statenlid in Beeld - Elke Slagt-Tichelman (GroenLinks)

Gepubliceerd op: 10 januari 2020 16:01

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Elke Slagt-Tichelman van GroenLinks stelt zich voor.

Statrenlid in Beeld - Elke Slagt (GroenLinks)

 

Waarom zit je in de politiek?

Politiek is voor mij verantwoordelijkheid nemen, luisteren, analyseren en samenwerken. En laat ik hier nu net van houden. Ik wil mij graag inzetten om de Drentse bevolking te vertegenwoordigen. Ik houd van Drenthe met de natuur en het over het algemeen nuchtere mentaliteit van haar inwoners.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Als fractie van GroenLinks zijn we een hecht team gaan vormen, waarbij we elkaars kwaliteiten zo goed mogelijk inzetten. Ik heb naast heel veel nieuwe indrukken ervaren, ook ervaren dat je in de Staten daadwerkelijk wat kunt bereiken.  Om een paar voorbeelden te noemen: Een project over geweld tegen vrouwen ondersteunen, opkomen voor de natuur en ideeën aanleveren voor de Drentse investeringsagenda.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Ik ga voor duurzaamheid en voor de mooie Drentse natuur. De Drentse natuur is iets waar Drenthe trots op kan zijn. Het zorgt voor ontspanning, voor diversiteit van dieren en planten en voor het omzetten van koolzuurgas. Drenthe als duurzame provincie aantrekkelijk maken om in te wonen. Hiernaast wil ik mij inzetten voor de Drentse Leefbaarheid. Zodat de zorgvoorzieningen bereikbaar zijn voor iedereen binnen de provincie.

Waarom een Monaurale Stethoscoop van Pinard?

Hiermee kun je op een klassieke manier de harttonen van de baby tijdens de zwangerschap beluisteren. Het mooie is hiervan, dat je als verloskundige luistert op een nabije manier. Tevens laat je tegelijkertijd ruimte over, waarbij de zwangere zich op haar gemak kan voelen. Bovendien is het gemaakt van natuurlijk materiaal. Indien de techniek uitvalt kunnen we altijd op deze basis terugvallen. Het luisteren staat centraal. Als verloskundige en politicus vind ik luisteren belangrijk.

Over Elke Slagt-Tichelman

Elke is verloskundige en heeft vele jaren als verloskundige gewerkt. Thuis bij de mensen, in het WZA-ziekenhuis en in binnen- en buitenland. Momenteel werkt zij als docent verloskunde en is zij bezig met de laatste fase van haar onderzoek in de vorm van een promotietraject in samenwerking met de Rijks Universiteit Groningen, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Verloskunde academie Groningen.