Statenlid in Beeld - Anry Kleine Deters (D66)

Gepubliceerd op: 22 november 2019 16:11

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Anry Kleine Deters van D66 stelt zich voor.

 Statenlid in Beeld - Anry Kleine Deters (D66)

Waarom zit je in de politiek?

Politiek, dat ben jezelf! Alles wat er in je leefomgeving gebeurt, is direct of indirect besloten door politieke vertegenwoordigers die door de inwoners gekozen zijn. Ik wil met onze inwoners meedenken en in mijn politieke functie meepraten én meebeslissen om Drenthe een beetje mooier te maken.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Als fractievoorzitter ben ik trots op onze D66 (steun)fractie, een team dat vol ideeën zit en plannen heeft. We hebben al enkele ideeën ingebracht, zoals vergroening van schoolpleinen en de kleine windmolens. Ik vind de Provinciale Staten een ware ontdekkingsreis door afspraken, reglementen en bureaucratie. Of de ontdekkingsreis  aan het einde van deze 4 jaren voorbij is....?

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Ik wil graag dat nieuwe vormen van energie gebruikt kunnen worden vanuit de keuze van de inwoners en organisaties. Er meer ruimte komt voor groen ondernemerschap, een duurzame economie waar welzijn belangrijker is dan winst.

Waarom een beeld?

Tja, ik vertel zelden dat ik beelden maak. Dit beeld "dikke smok" heb ik van albast gemaakt. Meestal bepaalt de steen zelf wat het gaat worden, het beeld ontstaat vanzelf.

Over Anry Kleine Deters

Anry is geboren en opgegroeid in een Drents dorp. Zij heeft vele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt en is al vele jaren actief in een politieke functie.