search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenlid in Beeld - Annigje Udinga (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Annigje Udinga van de VVD stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Annige Udinga (VVD)

Waarom zit je in de politiek?

Ik heb ooit een zogenaamd 'omgekeerd CV' gemaakt. Dus dat je vanaf je dood terugkijkt en dan ziet wat er in je leven is gebeurd. Ik kwam er achter dat ik na mijn dood niet alleen als een leuke moeder en ondernemer wilde worden herinnerd, maar ook iets had betekend voor andere mensen. ik wil er graag toe doen en iets voor elkaar krijgen voor anderen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen maanden heb ik ervaren dat je in de Staten daadwerkelijk wat kunt bereiken. Zo doen we als Drenthe op mijn initiatief mee aan een project over geweld tegen vrouwen, mag de Heide-Expres voorlopig blijven rijden door het Holtingerveld en roepen we het college op om een provinciaal plan te maken in de bestrijding van de Eikenprocessierups.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Ik ga mijn best doen om banen te creëren in Drenthe. In het toerisme liggen bijvoorbeeld nog veel kansen. Want het hebben van werk is de beste manier om armoede tegen te gaan en een gelukkig leven te leiden. Ik wil verder dat we trots zijn op jongeren met een (V)MBO opleiding en ervoor zorgen dat zij in Drenthe aan het werk kunnen en goed voorbereid zijn op de banen van de toekomst. Die promotie kan bijvoorbeeld door de finale van de landelijke (V)MBO vakwedstrijden, Skills genaamd, naar Drenthe te halen.

Waarom een waterpomptang?

Om aan te geven dat ik wil werken aan banen. En niet alleen door te praten, maar ook door te doen.

Over Annigje Udinga

Annigje Udinga is 47 jaar, getrouwd en heeft drie dochters van 10, 14 en 16 jaar. Zij heeft sinds 2005 haar eigen reclamebureau en woont in Meppel. Hiervoor was zij vijf jaar VVD raadslid in die gemeente. Als Statenlid is zij blij met haar portefeuille economie en onderwijs in relatie tot de arbeidsmarkt. Annigje houdt van camperen, uitgaan, skiën en andere leuke dingen doen met haar gezin.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 11 oktober 2019

Statenlid in Beeld - Frank Duut (JA21)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Frank Duut van JA21 stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Frank Duut (JA21) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen