search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Staten Groningen en Drenthe in gesprek met Eerste Kamer

Delegaties van Gedeputeerde en Provinciale Staten van Groningen en Drenthe hebben woensdag 1 november  2017 met een vertegenwoordiging van Eerste Kamerleden gesproken over actuele thema's: de energievoorziening van de toekomst en de Omgevingswet.

Statenlid Hendrikus Loof heeft deze dag een inleiding verzorgd over de Omgevingswet. Eerste Kamerlid en Ondervoorzitter Anne Flierman hield hierbij een co-referaat. De inleiding over de energievoorziening was in handen van Jacob Klaas Star, Statenlid in de provincie Groningen. Deze inleiding werd gevolgd door een co-referaat van Eerste Kamerlid Ton van Kesteren.

Werkbezoek Eerste Kamer

Na de inleidingen en co-referaten vonden telkens discussies tussen Kamerleden en Statenleden plaats onder leiding van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol.

De Eerste Kamer wil met deze bezoeken de banden met de provincies aanhalen en haar zichtbaarheid bij deze voor hen belangrijke doelgroep vergroten. Statenleden kiezen immers elke vier jaar de leden van de Eerste Kamer. De Staten van alle provincies brengen iedere Kamerperiode een bezoek aan het Binnenhof.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen