search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Startsein 200 jaar Drenthe

Met het hijsen van de Drentse wimpel en het plaatsen van een nieuwe boom in de binnentuin geeft gedeputeerde Henk van de Boer donderdag 23 april het startsein voor de viering van het 200-jarig bestaan van de 'provincie Drenthe'. We vieren dit met elkaar, met de Drentse inwoners en onze partners door zoveel mogelijk aan te sluiten bij bestaande evenementen en activiteiten waar de provincie bij betrokken is.

200 jaar Boom planten

Inwoner en amateurhistoricus Geert Nienhuis, Statenlid Jurr van Dalen (D66) en oud-Statenlid Albert Huizing (PvdA) hebben samen met het Drents Archief onderzoek gedaan naar het bestaan van de provincie Drenthe. Zij kwamen erachter dat de term 'Landschap' Drenthe in 1815 voorgoed verdween uit de Grondwet. Sindsdien is de provincie Drenthe een Nederlandse provincie 'van naam'.

Op initiatief van deze Statenleden pakt gedeputeerde Henk van de Boer de handschoen graag op om dit jubileum onder de aandacht te brengen: "We zijn trots op deze prachtige provincie, waar we door de jaren heen samen met onze partners veel hebben gerealiseerd op het gebied van sport, cultuur, bereikbaarheid, natuur, economie en energie."

Het vieren van dit jubileum doen we dit hele jaar nog door elkaar te ontmoeten bij bestaande en nieuwe provinciale activiteiten.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen