search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Stad & Esch wint Op weg naar het Lagerhuis 2016

Op dinsdag 23 februari vonden de Drentse voorrondes plaats van het VARA-programma Op weg naar het Lagerhuis. Onder oog van een deskundige jury zijn de beste debat- en speechtalenten de strijd met elkaar aangegaan. Na een spannende finale ging uiteindelijk Stad & Esch Lyceum uit Meppel er met de beker vandoor.

OWNHL winnaars

De scholen waren aan elkaar gewaagd: Stad & Esch (Meppel), Dingstede (Meppel), Esdal College (Emmen) en Vincent van Gogh (Assen). In 3 rondes vonden soms felle debatten plaats over prikkelende stellingen, zoals orgaandonatie en vluchtelingen. De jury – o.a. Statenleden  Bernadette van den Berg, Louise Smits en Jurr van Dalen - had de lastige taak om per debatronde punten te verdelen.

OWNHL jury

Onderdeel van Op weg naar het Lager huis was de speechwedstrijd. De battle werd gespeeld tussen Moshe de Priester van het Vincent van Gogh en Nadine Avares van Dingstede. Nadine werd door de jury uitgeroepen tot winnaar.

OWNHL speech

Stad & Esch Lyceum gaat door naar de landelijke achtste finales in Hilversum. De landelijke finale wordt 8 juni live uitgezonden door de VARA op NPO 2. Het winnende debatteam en de beste redenaar brengen samen met jongerenorganisatie HOPE XXL een bezoek aan de Verenigde Naties in New York!

OWNHL debat

Op de facebookpagina van het Drents parlement staan meer foto's van Op Weg naar het Lagerhuis 2016.

V-Rede Nadine Avéres - Dingstede, Meppel

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen