search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Samenwerken en grenzen doorbreken

Op 24 mei organiseerde het Drents Europees Netwerk (kortweg DrEUn) de Drentse dag van Europa. Centraal stonden deze dag de arbeidsmarktkansen en - uitdagingen die Europa biedt aan Drenthe en Noord-Nederland.

De dag werd afgetrapt door Michiel Kasteleijn van het Internation Welcome Centre of the North. Hij vertelde de aanwezigen over de omvang van internationale werknemers en studenten in Noord-Nederland en hun ervaringen. Vervolgens liet Agnes Jongerius, lid van het Europees parlement namens de PvdA, haar licht schijnen over gelijke arbeidsvoorwaarden binnen de Europese Unie. 

Tijdens de pauze werden de aanwezigen geïnformeerd over allerhande projecten in Drenthe die met Europees geld worden gefinancierd. Bijvoorbeeld het project Sorgen für Sorgen Das, over de uitwisseling van Duitse en Nederlandse studenten in de zorg. 

Dag van Europa - 1

Tot slot ging men in kleine groepjes uiteen om diverse onderwerpen te bespreken, zoals uitdagingen voor het MKB, de zoektocht naar technologische vakkrachten en de mogelijkheden van 3D-printing.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen