search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Provinciaal Jeugddebat in Drenthe

Drentse jongeren hebben op vrijdag 16 november 'hun' politici op scherp gezet tijdens het Provinciaal Jeugddebat. 

In het provinciehuis in Assen zijn zo'n 40 jongeren van 12 tot en met 18 jaar in debat gegaan met verschillende leden van het Drents parlement. De volgende scholen deden mee aan het Provinciaal Jeugddebat Drenthe:

  • Gomarus College Assen
  • Hondsrug College, Emmen
  • Esdal College, Emmen
  • Dr. Naussau College Quintus, Assen
  • CS Vincent van Gogh, Beilen

Van de deelnemende jongeren zijn er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 23e Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Provinciaal Jeugddebat wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met het Drents parlement.

Provinciaal jeugddebat - de winnaars

 

Verkiezingen

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters zijn tijdens het Jeugddebat de confrontatie aangegaan met de volgende Statenleden: Henk Pragt (D66), Hans Kuipers (GL), Roy Pruisscher (CU), Wim Moinat (SP) en Rudolf Bosch (PvdA). Laatstgenoemde heeft het debat voorgezeten.

Jeugddebat - jury

Het onderwerp waar de jongeren over in debat zijn gegaan, was de opkomst voor de provinciale verkiezingen 2019. De ideeën liepen uiteen van een mobiele stembus en het versturen van brieven tot een Dag van de Politiek en een verkiezingsapp met filmpjes. De jury was zo onder de indruk van de originele voorstellen van de jongeren dat zij tijdens het debat heeft besloten om volgende week met de jongeren hierover verder te praten. Dit met het doel om een van de voorstellen daadwerkelijk in praktijk te brengen.

Provinciaal jeugddebat - debat

NJR

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vormgeven aan onze wereld. Kijk voor meer informatie op www.jeugddebat.nl en www.njr.nl.

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen