search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Parlement zet Drents muziektalent op de kaart

Met een muzikaal optreden tijdens de laatste Statenvergadering voor het kerstreces zet het Drents parlement Drents muziektalent op de kaart. De Assense band WhatTheFunk speelde op 19 december een aantal nummers.

De band is voorgedragen door Stichting Kunst & Cultuur die hiermee benadrukken dat podia in Drenthe heel hard nodig zijn voor de ontwikkeling van Drents poptalent.

What te funk

'Muziek in de Staten' is een initiatief van Groen Links en de PVDA die enkele jaren geleden insprongen op het nieuws dat het voor beginnende bands erg moeilijk is om speelplekken te vinden om podiumervaring op te doen. Kroegbazen en programmeurs stapten af van (voor)programma's met onbekend talent waardoor de Drentse nieuwkomers in de popmuziek geen stappen meer konden maken in podiumervaring.

Met het initiatief 'Muziek in de Staten' laten de Statenleden zien dat ze oog hebben voor kunst, cultuur en de ontwikkeling van jong muziektalent in Drenthe.

WhatTheFunk maakt een crossover van funk, hiphop, jazz en popmuziek. De band won dit jaar Popsport Drenthe en mocht spelen op het Nederlands Film Festival.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen