search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Parlement spreekt over het SNN

Op woensdag 18 november kwam het Drents parlement bijeen voor een Statenontmoeting over het samenwerkingsverband Noord-Nederland, oftewel het SNN. Het SNN is een organisatie die voor de drie noordelijke provincies duurzame en innovatieve economische ontwikkeling ondersteunt, doormiddel van subsidies.  

Het parlement wil graag meer betrokken zijn bij het SNN, omdat ook voor de provincie Drenthe de ondersteuning van economische ontwikkeling erg belangrijk is. Tijdens de Statenontmoeting werden de leden, door Roelof Jansma en Paul Drent van het SNN, uitgebreid geïnformeerd over het SNN en alle regelingen en subsidies die voorhanden zijn. Voor meer informatie over het SNN: www.snn.eu

SNN-zaal

Aansluitend konden de Statenleden drie presentaties bijwonen over bedrijven die in 2015 gesubsidieerd zijn door het SNN. Egbert Swierts van Omni-Drones vertelde over de mogelijkheden die onbemande luchtvaart biedt voor bijvoorbeeld agrarische bedrijven (inspectie van velden) en het spoorwegnetwerk (inspectie van de bovenleidingen). Chris de Jong van Greens & Salads vertelde over zijn bedrijf dat groente en fruit versnijdt voor bijvoorbeeld salades. Hij gaf aan dat ze subsidie hebben gehad van het SNN om te onderzoeken hoe ze het snijafval kunnen gebruiken voor voedsel voor mens en dier. Hilde Prummel van het Waterlaboratorium Noord (WLN) ging tijdens haar presentatie in op verschillende projecten van WLN, bijvoorbeeld het hergebruik van afvalwater of de watervoorziening van Dierentuin Emmen.

SNN-workshop

Na afloop van de drie bedrijfspresentaties gingen de Statenleden met elkaar in gesprek over het SNN en de betrokkenheid bij de organisatie. John Smits, de gespreksleider, liet verschillende mogelijkheden zien waarop de Drentse betrokkenheid vorm kan krijgen. Bijvoorbeeld door meer debat in Provinciale Staten of intensiever contact met Fryslân en Groningen.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen