search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Onbevangen talenten zorgen voor muzikale start

Jonge talentvolle muzikanten die in het Drents zingen tijdens een Statenvergadering. Dat is geen alledaags gezicht. Woensdagmiddag 1 juli traden de zussen Linda en Suzanne Kannegieter, onder begeleiding van Bert Kamping, op in de 'Balloërkuil'. Zo was voor het tweede jaar op rij de laatste Statenvergadering voor het zomerreces het podium van jong talent in het Drents parlement.

 Muziek in de Staten, selfie

De zusjes Kannegieter uit Emmen wonnen recent het Drèents Liedtiesfestival met het lied 'Ik geleuf niet meer in liefde'. Dit nummer brachten ze ook in de Statenzaal ten gehore. Vorig jaar zongen talenten Linda Eshuis en Nathan Green in het Engels, wat redelijk gangbaar is voor de jeugd van nu. Beide meiden vielen gister dan ook op met hun liedjes in het Drents. Ze vonden het best spannend uiteraard, maar toonden zich onbevangen. Het optreden werd afgesloten met de Skik klassieker 'Op fietse', waarna commissaris van de Koning, dhr. Tichelaar, de woorden sprak dat de opvolging van Daniël Lohues nu toch echt verzekerd is.

Of beide meiden net als Nathan Green een breder publiek gaan bereiken, zullen we moeten afwachten. Nathan mocht onlangs in samenwerking met RTV Drenthe de zomerhit 'Parijs' van een Drents jasje voorzien. Aan het enthousiasme en het talent van Linda en Suzanne zal het in ieder geval niet liggen.

Muziek in de Staten

Het initiatief, in samenwerking met Kunst & Cultuur Drenthe, is een terugkerend initiatief bij de seizoensafsluitingen van het Drents parlement. Het parlement laat met dit gebaar zien dat zij jong talent waardevol vindt en waar mogelijk ondersteunt.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen