search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Nieuw in Drenthe: Provinciale jongerenraad

Ben je tussen de 15 en 20 jaar?
Ben jij geïnteresseerd in politiek?
Wil jij een verandering maken in Drenthe?
Of ben gewoon nieuwsgierig?

Dan zoekt de PROVINCIALE JONGERENRAAD jou!!!

Wat houdt de Provinciale Jongerenraad in?

Een provinciale jongerenraad is een platform waarin jongeren met zijn allen kunnen praten en vergaderen over politieke onderwerpen hier in Drenthe.  Denk bijvoorbeeld aan: treinverbindingen, subsidies en cultuur. Deze jongeren krijgen hierbij begeleiding en hebben contact met de gemeenten en Provinciale Staten. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies aan de provincie.

Waarom moet er een Provinciale jongerenraad komen?

Wij willen dat alle jongeren uit heel Drenthe een mogelijkheid hebben om mee te denken in de politiek en jongeren die ambitie hebben om in de politiek te gaan werken, een basis krijgen over de kennis. Onder Drentse jongeren zijn veel ideeën om Drenthe voor hen nog aantrekkelijker te maken, op gebied van cultuur, wonen, OV en onderwijs. Wij willen met een Provinciale Jongerenraad bereiken dat jongeren meer zeggenschap krijgen in de provincie.

Wat kun je verwachten?

Als je in de jongerenraad zit, kan je verwachten dat je om de 2 à 3 maanden een vergadering hebt. Hierbij bespreek je belangrijke onderwerpen over de provincie Drenthe. Deze vergaderingen willen wij houden op 3 verschillende locaties, die verspreid liggen in Drenthe. Op deze manier willen wij het bereikbaar maken voor alle jongeren. Naast de vergaderingen vinden wij het ook belangrijk dat de jongerenraad een band krijgt met elkaar. Om deze reden willen wij ook teambuildingsactiviteiten organiseren. Denk hierbij aan: karten, survivallen of bowlen?

Zou je graag in de Provinciale Jongerenraad willen? Stuur dan een mail naar jongerenraad.drenthe@gmail.com en vertel waarom jij in een provinciale jongerenraad wil! Ook voor vragen kan je ons natuurlijk een mail sturen.

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen