search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Muzikale ontmoeting tussen culturen in het Drents parlement

Tijdens de laatste Statenvergadering van 2016 vond een muzikaal optreden plaats van bewoners uit de gemeente Midden-Drenthe en vluchtelingen die gehuisvest zijn in AZC Oranje. Dit als voorproefje van het project 'Talent voor Gastvrijheid', een talentontwikkelingsproject van Kunst & Cultuur Drenthe en MusicGenerations.

Talent voor Gastvrijheid

Met 'Talent voor Gastvrijheid' willen Kunst & Cultuur Drenthe en MusicGenerations culturen en generaties samen brengen door muziek en verhalen, met als einddoel een muzikale productie die samen is gemaakt en waar gastvrijheid voorop staat. De productie gaat halverwege mei 2017 in premiere bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Projectleider Ilse Veneklaas: "Sinds oktober organiseren we workshops waar een steeds groter wordende groep vluchtelingen en lokale bewoners met elkaar muziek maakt, zingt en verhalen deelt. De mensen voelen zich betrokken, vermaken zich met elkaar en willen samen werken aan die eindproductie."

talent voor gastvrijheid 3

Onder begeleiding van Michiel Koperdraat heeft de groep 2 nummers ten gehore gebracht: Imagine en S'agapo (wat 'ik hou van jou betekent) gezongen in 4 talen.

Talent voor gastvrijheid 4

Talent voor gastvrijheid 5

Muziek in de Staten

Sinds 2014 vinden er onder de noemer 'Muziek in de Staten' twee keer per jaar  optredens plaats in de Statenzaal van het Drents parlement. Drenthe kent genoeg muzikaal talent, maar muzikanten geven aan dat er in de provincie weinig podia zijn waar zij kunnen optreden. PvdA-Statenlid Peter Zwiers kwam daarom met het voorstel om een aantal keer per jaar de Statenvergadering te voorzien van muziek. Ook de fractie van GroenLinks kwam met ideeën om jonge kunstenaars te ondersteunen.

talent voor gastvrijheid 2

Bekijk hier een fragment van het nummer: S'agapo:

Talent voor gastvrijheid

Gerelateerd nieuws

Nieuws 13 juli 2016

Nadine Appeldoorn treedt op voor Drents parlement

De Statenzaal was 13 juli voor even geen vergaderruimte, maar een podium voor jong Drents talent. Muzikaal talent Nadine Appeldoorn – winnaar van Kunstbende Drenthe - bracht er verschillende van haar eigen nummers ten gehore. Lees verder in: Nadine Appeldoorn treedt op voor Drents parlement MEER

Nieuws 16 december 2016

Kerstoptreden koor Enjoy

Op woensdag 16 december, de laatste vergadering van dit jaar, heeft het koor Enjoy een kerstoptreden voor het Drents parlement verzorgd. Lees verder in: Kerstoptreden koor Enjoy MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen