search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Minimale meerderheid voor Transferium

Woensdag 16 december stemde een minimale meerderheid van het Drents parlement voor het transferium bij De Punt, aan de oostkant van de A28. Van het parlement stemden 20 leden vóór en 19 tegen het voorstel.

De laatste Statenvergadering van 2015 kenmerkte zich door de felle debatten in de Statenzaal. Net als bij de discussie over de Drentse schaapskuddes, werd ook bij het agendapunt over het OV-knooppunt langdurig gedebatteerd. In het voorstel van Gedeputeerde Staten wordt uitgegaan van een parkeerplaats voor 200 auto's -met een uitbreiding tot 500 auto's- en een knooppunt voor het openbaar vervoer. 

Transferium

Een aantal fracties gaf aan dat het voorstel teveel onderzekerheden kent, en dat een tansferium (dat naast Nationaal Park Drentsche Aa komt) een te grote aantasting is van de natuur. Uiteindelijk stemde de fracties: VVD, CDA, ChristenUnie en 50PLUS vóór de komst van het transferium. 

De volgende stap is dat er een milieueffectrapportage-onderzoek wordt uitgevoerd. Als de resultaten hiervan negatief zijn, komt het onderwerp nogmaals terug op de agenda van het Drents parlement. 

Gerelateerd nieuws

Nieuws 17 december 2016

Steun aan Drentse schaapskuddes

Het Drents parlement heeft unaniem ingestemd met de jaarlijkse subsidie van 335.000 euro aan 10 Drentse schaapskuddes. Lees verder in: Steun aan Drentse schaapskuddes MEER

Besluit 16 december 2016

Statenvergadering: 16 december 2015

Op woensdag 16 december zijn 2 bijzondere commissieleden benoemd in het Drents parlement: Michel Berends (PvdA) en Harm Greven (Sterk Lokaal). Bekijk hier alle genomen besluiten. Lees verder in: Statenvergadering: 16 december 2015 MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen