search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Laatste cursusavond Politiek Actief in Statenzaal

 

Een goed gevulde Statenzaal met cursisten Politiek Actief was de setting van de laatste cursusavond gisteravond. Deze laatste avond stond in het teken van een Statenvergadering. Hoe verloopt zo'n vergadering en hoe bereid je deze voor?

De cursus Politiek Actief was bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief bij de provincie te worden, maar nog niet precies wist wat de mogelijkheden zijn. De cursisten kregen inzicht in de provinciale politiek: Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen – en meer – kregen deelnemers aan de cursus antwoord.

Naast het vergroten van kennis, versterkten de deelnemers hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie werd afgewisseld met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Gastdocenten gaven presentaties en de deelnemers ontmoetten politici en bestuurders uit de provincie om over hun ervaringen uit de praktijk te horen.

Vrouwen Kiezen - Politiek Actief

De cursus bestond uit zes avondbijeenkomsten. De laatste cursusavond werd afgesloten met het uitreiken van de certificaten. Er volgt nog één laatste bijeenkomst; ter afsluiting wonen de deelnemers op 11 juli een Statenvergadering bij.

Verkiezingen 2019

De cursus Politiek Actief is in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 georganiseerd door Vrouwen Kiezen in Drenthe in samenwerking met ProDemos. Vóór deze samenwerking bestond de cursus van ProDemos uit slechts 5 bijeenkomsten. ProDemos laat weten dat zij de extra bijeenkomst die op verzoek van Vrouwen Kiezen was toegevoegd in hun lespakket gaat opnemen. Er is gebleken dat dit een waardevolle toevoeging is.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 13 maart 2018

Provincie Drenthe biedt gratis cursus 'Politiek Actief' aan

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019 organiseert Vrouwen Kiezen samen met ProDemos de cursus 'Politiek Actief' Provincie voor inwoners van Drenthe. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief bij de provincie te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Lees verder in: Provincie Drenthe biedt gratis cursus 'Politiek Actief' aan MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen