search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Kerstoptreden koor Enjoy

De laatste Statenvergadering van 2015 kreeg een muzikale start. Op woensdag 16 december heeft het koor Enjoy, bestaande uit cliënten van het Psychosecircuit van GGZ Drenthe, verschillende kerstnummers ten gehore gebracht. 

Enjoy is in 2006 ontstaan op initiatief van een aantal cliënten binnen het Psychosecircuit GGZ Drenthe. Inmiddels bestaat het koor uit een vaste kern van 15 leden en heeft een breed repertoire: van pop tot licht klassiek en gospel. Het koor repeteert iedere week en trad de afgelopen jaren regelmatig op tijdens evenementen binnen en buiten de organisatie.

Enjoy

Gerda Prakken is dirigent en Ria Hoving begeleidt het koor op piano.

"Wat wij doen is veel meer dan alleen zingen. We besteden aandacht aan zangtechniek, ademhaling en presentatie. Maar we praten ook over verantwoordelijkheid naar de groep en het omgaan met zenuwen. Dit gebeurt allemaal vanuit een positieve benadering. Bij het koor gaat het niet om de psychische problemen en klachten, maar wordt gewerkt aan herstel door te focussen op wat wel mogelijk is. Veel cliënten binnen het Psychosecircuit hebben een laag zelfbeeld. De koorleden genieten erg van het zingen én van optredens. Het is mooi om de koorleden te zien groeien. Ze krijgen steeds meer zelfvertrouwen en merken wat ze wél kunnen. Enjoy is in onze ogen een prachtig voorbeeld van herstel. Dankzij Enjoy leren de cliënten dat ze (letterlijk!) hun stem mogen laten horen."

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen