search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/d66_header_4_225361

Jongeren voelen Statenleden aan de tand tijdens Jeugddebat

Drentse jongeren zetten op vrijdag 28 oktober 'hun' politici op scherp tijdens het Nationaal Jeugddebat Drenthe. In het provinciehuis gingen zo'n 50 jongeren van 12 tot en met 18 jaar in debat met verschillende Statenleden.

Van de deelnemende jongeren zijn er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 22e Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Nationaal Jeugddebat Drenthe wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met het Drents parlement.

Jeugddebat 2016 winnaars

Drenthe in 2050

Met het jeugddebat krijgen jongeren de mogelijkheid om hun stem te laten horen op provinciaal niveau. Het thema van de dag was 'Drenthe in 2050'. Wat voor frisse ideeën hebben de jongeren om Drenthe duurzamer, gezonder en aantrekkelijker te maken?

En ideeën hadden ze genoeg! Zo wilde een fractie grote festivals naar Drenthe halen om van Drenthe de hipste provincie van Nederland te maken. Een andere fractie stelde voor om een actiegroep op te richten (bestaande uit jongeren) die een gezonde leefstijl gaat promoten. Om positieve aandacht voor duurzame energie te krijgen, wordt voorgesteld om van windmolens kunstobjecten te maken.

Jeugddebat 2016

De jonge debaters confronteerden Statenleden Rudolf Bosch (PvdA), Ko Vester (SP), Roy Pruisscher (ChristenUnie) en Henk Nijmeijer (GroenLinks) met hun visie op Drenthe in 2050. Om 10.00 uur opende Jacques Tichelaar het Nationaal Jeugddebat Drenthe.

 Jeugddebat CdK

NJR

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Meer informatie op: http://www.njr.nl/nationaaljeugddebat/

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

Bosch
Dhr. R.A.A. Bosch Statenlid MEER INFO
Nijmeijer
Dhr. H.R. Nijmeijer Statenlid MEER INFO
Pruisscher
Dhr. R.R. Pruisscher Statenlid MEER INFO
Vester
Dhr J. Vester Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen