search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Jongeren in debat over Europese kwesties

Op dinsdag 11 juni vindt in het provinciehuis in Assen het Model European Parliament (MEP) plaats. Hierbij debatteren zo'n 60 middelbare scholieren over actuele Europese kwesties. Tussen 11.15 uur en 12.45 is het debat live te volgen op deze website. Uiteraard bent u ook van harte welkom op de publieke tribune. De opening wordt om 9.00 uur verzorgd door Statenlid Henk Nijmeijer.

De volgende scholen doen mee aan MEP-Drenthe:

- OS Dr Nassau College Assen
- CS Roelof van Echten College Hoogeveen
- RS Esdal College Emmen
- CSG Dingstede Meppel
- CS Vincent van Gogh Assen

 

MEP - bordjes

Simulatie van het Europees parlement

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. In de rol van 'Europarlementariërs' maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.

Het MEP op 4 niveaus

In Nederland kent het MEP 4 verschillende niveaus: school, provinciaal, nationaal en internationaal. Op school- en provinciaal niveau gaan ruim 2000 scholieren uit de hoogste klassen havo/vwo, afkomstig van meer dan 120 scholen gespreid over heel Nederland, met elkaar in discussie tijdens de schoolconferenties en provinciale conferenties. Tijdens de provinciale conferenties worden delegaties geselecteerd die de provincie tijdens de nationale conferentie zullen vertegenwoordigen. Aan het einde van dit nationale onderdeel wordt de delegatie bekendgemaakt die de Nederlandse belangen tijdens een van de internationale conferenties zal behartigen. Nederland zal met vijf delegatieleden, een voorzitter en een begeleider hieraan deelnemen.

Meer informatie over het MEP.

 

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen