search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Jeugddebat in Regenboogweek

Op maandag 9 oktober vindt in de Statenzaal een jeugddebat plaats over het onderwerp 'Diversiteit en/in de politiek'. Het debat vindt plaats vanaf 16.00 uur (inloop vanaf 17.45 uur). U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn..

Het jeugddebat is een programmaonderdeel van de Regenboogweek, die plaatsvindt van 7 tot en met 14 oktober 2017. Tijdens deze week staan verschillende projecten en organisaties stil bij de sociale acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Thema's als diversiteit, weerbaarheid en sociale acceptatie komen rijkelijk aan bod.

Deelnemers aan het debat zijn studenten van de Torbecke Academie (NHL Hogeschool) en leden van het COC tussen de 18 en 21 jaar. De deelnemers krijgen voorafgaand aan het debat een minicursus debatteren van enkele leden van Provinciale Staten, te weten Henk Nijmeijer (GroenLinks) en Jan Smits (VVD) en van Natasja Lubbers, lijsttrekker voor de PvdA in Assen. Na afloop van het debat ontvangt de beste debater een leuke prijs.

De organisatie van het debat is in handen van het initiatief 'Vrouwen Kiezen'. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland passief kiesrecht kregen. Vrouwen Kiezen viert deze mijlpaal en heeft ook als doel aandacht te vragen voor een representatievere afspiegeling van de bevolking in de politiek.

Wilt u meer weten over Vrouwen Kiezen, kijk dan op www. drenthe.nl/vrouwenkiezen

Vrouwen kiezen

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen