Interactieve avond Jongerenadviesraad

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 14:01

De avond begon met een gezamenlijke maaltijd voordat men zich begaf naar de Statenzaal. Daar sprak niemand minder dan de Drentse Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma de jongeren toe. Ze ging in gesprek met de jongeren over haar werk als commissaris, wat zij daarbij belangrijk vindt en beantwoordde vragen van de aanwezige jongeren.

Daarna was het tijd voor een mini-college. Statenonderzoeker Laurent Dwarshuis nam de aanwezige jongeren mee in hoe de provincie is georganiseerd, welke taken politiek en bestuur hebben en welke instrumenten een Statenlid heeft om zijn of haar werk uit te voeren. Ook waren Statenleden Bart van Dekken (CDA) en Ralph du Long (PvdA) aanwezig. Zij vertelden over hun boeiende werk als Statenlid en wat hen drijft om zich in de zetten binnen het Drents Parlement.
De avond werd afgesloten met een casus. Onder begeleiding van de aanwezige Statenleden werden de aanwezige jongeren aan het werk gezet met een casus over de woningcrisis. Dit leverde bijzondere inzichten en conclusies op.

Lijkt het jou ook interessant om mee te praten over Drenthe en ben je in de leeftijd van 14 tot 24 jaar? Kom dan een keer meedoen met de Drentse Jongerenadviesraad! Aanmelden kan via: jongeren@drentsparlement.nl.

Jongerenadviesraad thema avond