search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Het gaat niet alleen meer over boeken

Tijdens een werkbezoek van de Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie aan Biblionet Drenthe in Assen zijn de commissieleden bijgepraat over de veranderingen die het Bibliotheekwezen nu en in de komende tijd te wachten staan. Biblionet is de provinciale service organisatie voor het Drents Netwerk Bibliotheken. Voor dit netwerk is Biblionet het kennis en expertisecentrum.

Waar eerst boeken centraal stonden in een bibliotheek is dat nu de computer geworden. Via de computer worden boeken geleend, worden e-boeken besteld en wordt onderwezen.

Biblionet (1)

Er zijn diverse projecten waar Biblionet voor en in samenwerking met gemeenten aan werkt, zoals de aanpak van laaggeletterdheid, de Digisterker; het leren werken met de elektronische overheid. Ook op het gebied van DigiD en het gebruik van internet kunnen bibliotheken een grote rol spelen aldus de mensen van Biblionet. En aldus het dagblad Trouw dat juist vandaag hierover een artikel heeft geschreven.

Na het innemen van informatie, waarbij volop de ruimte was voor het stellen van vragen, volgde een rondleiding door het gebouw. Hierbij werd met name ook de ondersteunende rol van Biblionet voor de bibliotheken in Drenthe duidelijk.

Biblionet (2)

De commissieleden zien terug op een interessant werkbezoek zo lieten ze via Twitter weten. De verkregen informatie zal zeker van pas komen bij de behandeling van de Cultuurnota in het voorjaar, aldus een van de aanwezige commissieleden.

Biblionet (3)

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen